Noii miniştri ai justiţiei, fondurilor UE şi românii de pretutindeni, la depunerea jurământului la Cotroceni | FOTO

Ana Birchall, Roxana Mînzatu şi Natalia Intotero au depus jurământul de învestitură în funcţiile de ministru al Justiţiei, ministrul al Fondurilor Europene, respectiv ministrul a Românilor de Pretutindeni.

816 afișări
Imaginea articolului Noii miniştri ai justiţiei, fondurilor UE şi românii de pretutindeni, la depunerea jurământului la Cotroceni | FOTO

Noii miniştri ai justiţiei, fondurilor UE şi românii de pretutindeni depun jurământul la Cotroceni

La ceremonie de depunere a jurământului de învestitură participă şi premierul Viorica Dăncilă, secretarul general al Guvernului Toni Greblă, ministrul pentru Mediul de Afaceri Ştefan Radu Oprea, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea şi ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici.

(ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO)

La eveniment a participat şi preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, însă preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu nu a fost prezent.

Ulterior depunerii jurământului, şeful statului le-a urat succes noilor miniştri. Premierul şi ceilalţi membri ai Guvernului i-au felicitat pe noii colegi în Executiv. Întreaga ceremonie a durat circa 10 minute.

(ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele, pentru numirea Anei Birchall la Ministerul Justiţiei, a Roxanei Mînzatu la Fonduri Europene şi a Nataliei Intotero la Ministerul pentru Românii de pretutindeni.

Numirile vin ca urmare a demisiilor care au fost înregistrate înainte de alegerile europarlamentare, şi anume: Natalia Intotero, Rovana Plumb şi Tudorel Toader.

(ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO)

În prima fază şeful statului a respins propunerile făcute de PSD: Eugen Nicolicea la Justiţie, Oana Florea la Fonduri Europene şi Tit Brăiloiu la portofoliul pentru românii de pretutindeni.

(ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici