Norica Nicolai, mulţumită că nu a obţinut un mandat la jocul calculatorului

Vicepreşedintele Senatului, liberalul Norica Nicolai se declară foarte mulţumită şi foarte mândră că nu a obţinut un mandat "la jocul calculatorului", susţinând că e mai onorabil şi mai elegant să pierzi din cauza imperfecţiunilor legii decât să fii parlamentar "pe resturi şi pe calcule matematice.

13 afișări
Imaginea articolului Norica Nicolai, mulţumită că nu a obţinut un mandat la jocul calculatorului

Norica Nicolai, mulţumită că nu a obţinut un mandat la jocul calculatorului (Imagine: Mediafax Foto)

Norica Nicolai nu reuşit să câştige, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, un mandat în Parlament deşi a obţinut cele mai multe voturi în colegiul pentru Senat din circumscripţia electorală Călăraşi în care a candidat.

Întrebată despre situaţia paradoxală în care se află, Nicolai a explicat că este vorba despre efectul legii, "care face o combinaţie între uninominal şi proporţional pe listă".

"La uninominal, categoric am câştigat. Am avut cel mai mare scor al partidului, cel mai mare scor personal şi cel mai mare procent, dar, la redistribuirea pe liste, am pierdut", a menţionat senatorul liberal.

Ea a apreciat că acesta este efectul unei legi asupra căreia parlamentarii nu s-au aplecat foarte serios, pe care au lucrat-o la presiunea opiniei publice şi care "a adus tot felul de aberaţii în Parlament".

Întrebată dacă intenţionează să candideze peste patru ani pentru un loc în Parlament, Norica Nicolai a lăsat să se înţeleagă că va face acest lucru. "Nu ştiu dacă peste patru ani sau mai devreme, dar, categoric, că voi încerca", a spus ea.

Norica Nicolai a mai arătat că nu va renunţa la politică, în condiţiile în care este vicepreşedinte al PNL. "Sunt, cred eu, unul dintre liderii importanţi şi, dacă vreţi opinia mea, în ceea ce priveşte statutul meu ca om politic, sunt foarte mulţumită şi foarte mândră că nu am obţinut un mandat la jocul calculatorului", a subliniat senatorul.

Întrebată despre sentimentele pe care le are după ce nu a reuşit să îşi reînoiască mandatul, Nicolai a spus că ea este "un om care îşi asumă şi înfrângerile şi victoriile cu aceeaşi demnitate şi forţă".

Ea şi-a declarat speranţa că viitorul Parlament va fi mult mai eficient şi mult mai competitiv în a promova o legislaţie coerentă, aplicabilă şi cu efecte în planul public.

Întrebată ce intenţionează să facă în viitor, în condiţiile în care, ca şi un alt vicepreţedintele al senatului, Doru Ioan Tărăcilă, nu a câştigat un nou mandat de senator, Norica Nicolai, a spus că, la fel ca acesta, va relua activitatea de avocatură. "Amândoi suntem avocaţi, amândoi suntem în acelaşi barou de Călăraşi, deci eu voi relua cariera universitară şi voi face avocatură", a precizat ea.

Citeşte şi:

Nicolai şi Tărăcilă nu au primit mandate nici după a doua redistribuire

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici