Noua Constituţie: Comisia de revizuire a adoptat amendamentul privind combaterea traseismului politic

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, joi, amendamentul propus de senatorul PNL Tudor Chiuariu prin care este instituit acelaşi regim pentru combaterea traseismului politic în cazul parlamentarilor precum cel existent în cazul primarilor.

362 afișări
Imaginea articolului Noua Constituţie: Comisia de revizuire a adoptat amendamentul privind combaterea traseismului politic

Noua Constituţie: Comisia de revizuire a adoptat amendamentul privind combaterea traseismului politic (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Amendamentul a fost adoptat cu 20 de voturi "pentru" şi prevede că mandatul parlamentarului încetează inclusiv în momentul în care senatorul sau deputatul îşi dă demisia din partidul pe listele căruia a fost ales.

Amendamentul reglementează inclusiv situaţia în care un parlamentar se înscrie într-un alt partid politic, senatorul sau deputatul pierzându-şi mandatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici