O vizită a ministrului Corlăţean în iulie la Moscova, în curs de perfectare

O vizită a ministrului de Externe, Titus Corlăţean, la Moscova, în luna iulie, este în curs de perfectare, existând o invitaţie în acest sens, potrivit unei declaraţii a purtătorului de cuvânt al MAE român.

144 afișări
Imaginea articolului O vizită a ministrului Corlăţean în iulie la Moscova, în curs de perfectare

Titus Corlatean (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Există o invitaţie pentru o vizită în luna iulie la Moscova a ministrului de Externe, vizită aflată în curs de perfectare. Detaliile vor fi anunţate la momentul oportun", a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, răspunzând unei întrebări din partea MEDIAFAX.

Pe de altă parte, potrivit unor surse diplomatice acreditate la Bucureşti, Moscova transmite semnale că doreşte o "resetare" a relaţiilor cu România, în condiţiile în care eforturile în acest sens ar fi "rezultatul unor decizii suverane, singurele care ar conta" şi nu "urmări ale unor presiuni externe".

De asemenea, pentru partea rusă istoria nu trebuie adusă în prim-plan, fiind necesară definirea scopului şi chiar a profitului invesţiei în dezvoltarea relaţiei bilaterale Moscova-Bucureşti.

Vizita ministrului Corlăţean la Moscova poate fi începutul relansării relaţiilor, susţin sursele, care precizează că este însă posibil ca rezultatele să nu fie chiar pe măsura aşteptărilor care ar viza rezolvarea, cu această ocazie, a tuturor problemelor.

În ultima perioadă, Moscova pare că a vizat o îmbunătăţire a relaţiilor cu ţările din vechiul bloc estic - Cehia, Serbia, Ungaria, Bulgaria şi chiar Polonia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici