Oameni politici regretă moartea lui Ticu Dumitrescu

Oameni politici şi-au exprimat regretul pentru moartea preşedintelui Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, Constantin Ticu Dumitrescu.

34 afișări
Imaginea articolului Oameni politici regretă moartea lui Ticu Dumitrescu

Quintus despre Ticu Dumitrescu: A fost un om bun, curajos, puternic (Imagine: Mediafax Foto)

Mircea Ionescu Quintus: A fost un om bun, curajos, puternic

Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a aflat, vineri, de la jurnaliştii aflaţi la Cotroceni, despre moartea lui Ticu Dumitrescu, despre care a spus că a fost "un om bun, un om curajos, un om puternic, dar şi puterea omulului depinde de cât te ţine Dumnezeu în viaţă".

Întrebat dacă a aflat despre moartea lui Ticu Dumitrescu, Quintus a răspuns, vizibil emoţionat: "Nu. Mi-aţi dat o veste rea. Îmi pare rău".

Fostul preşedinte al PNL a arătat că Dumitrescu "mai avea dreptul să se bucure de tot ce a făcut pentru deţinuţii politici şi pentru rezistenţa împotriva comunismului”.

"El e prahovean ca şi mine. Ne ştim de o viaţă. A fost un om bun, un om curajos, un om puternic, dar şi puterea omului depinde de cât te ţine Dumnezeu în viaţă", a încheiat Quintus.

Ciuhandu: A fost un susţinător al democratizării României

"Regret foarte mult, tocmai am aflat de acest deces şi sunt uimit. A fost preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România şi membru fondator, a fost un membru important în PNŢCD. Numele lui este asociat de Legea Ticu Dumitrescu, deşi el a refuzat să accepte acest lucru, mai ales că nu era de acord în totalitate cu legea propusă de Parlament. El este legat şi de Legea Lustraţiei, iar până în 2000 a avut o activitate constantă în Parlament pentru democratizarea ţării", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Gheorghe Ciuhandu.

"L-am cunsocut destul de bine, am mai avut şi păreri divergente asupra unor probleme, dar relaţiile au fost corecte şi regret disparaţia lui. Transmit condoleanţe familiei din partea mea, dar şi din partea întregii filiale a PNŢCD Timiş”, a afirmat Ciuhandu.

Radu Sârbu: PNŢCD promite că îi va continua lupta

 

"Constantin Ticu Dumitrescu a fost un simbol al rezistenţei la regimul comunist ateu, iar moartea lui reprezintă o pierdere pentru poporul român", a declarat Sârbu pentru MEDIAFAX, adăugând că PNŢCD "resimte dureros" pierderea unui membru marcant al partidului şi promite că îi va continua lupta.

"PNŢCD este hotărât să îi continue lupta până când oligarhia de sorginte cripto-comunistă va fi înlocuită de democraţie în România", a afirmat Sârbu.

Citeşte şi:

Constantin Ticu Dumitrescu a încetat din viaţă

BIO: Ticu Dumitrescu, luptător anticomunist şi promotor al deconspirării Securităţii

Băsescu: Un moment de mare tristeţe pentru societatea românească

CNSAS deplânge moartea lui Ticu Dumitrescu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici