Oltean: 23% pentru ARD e totalmente insuficient şi ne plasează în afara posibilităţii de guvernare

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, afirmă că un rezultat de 23 la sută pentru ARD la alegerile generale ar fi "totalmente insuficient" şi ar plasa Alianţa "în afara posibilităţii de guvernare", el declarându-se însă convins că ARD nu va obţine sub 27 la sută.

461 afișări
Imaginea articolului Oltean: 23% pentru ARD e totalmente insuficient şi ne plasează în afara posibilităţii de guvernare

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Ioan Oltean a comentat, vineri, într-o conferinţă de presă, sondajul de opinie potrivit căruia la alegerile generale USL este cotat cu 48 la sută şi ARD cu 23 la sută.

"Noi apreciem că ARD este încă la un nivel sub posibilităţile şi angajamentul nostru faţă de electorat. Pentru aceasta s-a solicitat fiecărui candidat, membru, activist ARD să facă eforturi majore pentru a convinge electoratul despre necesitatea de a susţine candidaţii ARD. În felul acesta, putem să punem faţă în faţă politica şi guvernarea de trei ani a PDL şi guvernarea USL din cele şapte luni cu ajunsurile şi neajunsurile uneia sau alteia, pentru ca cetăţeanul să voteze în deplină cunoştinţă de cauză", a spus el.

Întrebat la ce procent consideră că ARD "a eşuat", Oltean a spus: "Categoric un procent de 23 pentru ARD este totalmente insuficient şi ne plasează în afara posibilităţii de guvernare. Noi contăm pe un procent de cel puţin 27-28. De la 27 la sută vorbim de un procent rezonabil, care poate să plaseze ARD în poziţia de posibilă guvernare. 23 la sută este categoric un procent care nu ne satisface şi nu va fi pe măsura posibilităţilor noastre. Eu sunt absolut convins că ARD nu va avea un procent sub 27".

Întrebat dacă va mai avea un viitor ARD în condiţiile în care ar avea doar 23 la sută, Ioan Oltean a afirmat: "Spuneam că un astfel de procent nu plasează ARD într-o poziţie fruntaşă şi cu asta am spus totul".

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat, joi, că a prezentat în şedinţa Colegiului Director al partidului un sondaj care arată că USL are 48%, ARD - 23%, PPDD - 14% şi UDMR - 6%, precizând că situaţia este stabilizată şi că ARD are potenţial.

"Am prezentat un sondaj într-o şedinţă foarte calmă. (...) Situaţia este stabilizată. Ne convine pentru că noi credem că sunt resurse şi avem experienţa ultimelor alegeri prezidenţiale în care în ultima săptămână am câştigat 3-4 procente. Situaţia: USL are 48%, ARD - 23%, PPDD - 14% şi UDMR - 6%", a precizat Blaga după şedinţa Colegiului Director al PDL.

El a spus că de fiecare dată în astfel de analize în general partidul mai puternic este un pic supraevaluat şi că un lucru este cert, respectiv că ARD are potenţial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici