Oltean: Candidatul PDL la prezindenţiale va fi ales în urma unei întreceri socialiste

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a afirmat că PDL va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale, nefiind exclus să fie "şi o personalitate din afara partidului", iar acesta va fi ales în urma unei "întreceri socialiste", avansând ca termen pentru anunţarea candidatului sfârşitul anului.

256 afișări
Imaginea articolului Oltean: Candidatul PDL la prezindenţiale va fi ales în urma unei întreceri socialiste

Oltean: Candidatul PDL la prezindenţiale va fi ales în urma unei întreceri socialiste

Ioan Oltean a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, cum va proceda partidul în privinţa candidatului la alegerile prezidenţiale, el răspunzând că acesta va fi ales în urma unei "întreceri socialiste", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"PDL va avea propriul lui candidat la alegerile prezidenţiale. Suntem un partid puternic, care poate identifica în interiorul sau în afara lui un candidat pe care să-l susţinem într-o competiţie atât de importantă ca cea care vizează instituţia numărul unu a României. Nu este exclus să fie şi o personalitate din afara partidului, nu este exclusă şi o asemenea alternativă. Ce este exclus este ca PDL să nu aibă propriul lui candidat la alegerile prezidenţiale. Este exclus ca noi să susţinem un candidat al altui partid politic", a spus Oltean.

Întrebat dacă PDL şi-a stabilit un termen limită pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, Ioan Oltean a spus: "Nu este un termen limită să anunţăm candidatul, dar eu cred că, în următoarele trei-patru luni cel mult, PDL va trebui să declanşeze o competiţie internă - pentru că probabil vom merge pe această variantă - vom lansa această întrecere socialistă, dacă vreţi să-i spuneţi, o competiţie între doi-trei-patru candidaţi, membri sau nemembri ai PDL. Vom face dezbatere publică în interiorul partidului, gen competiţia americană, iar la sfârşit va rezulta candidatul cel mai agreat de către opinia publică pedelistă care va deveni candidatul oficial al PDL la alegerile prezidenţiale. Eu cred că, până la sfârşitul anului, va trebui să avem candidatul care pe urmă să intre în competiţie şi să-şi facă şi propria lui campanie", a spus Oltean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici