Olteanu ar putea informa săptămâna viitoare DNA despre demisia lui Mitrea

Secretarul Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a anunţat, miercuri, că preşedintele Camerei, Bogdan Olteanu, ar putea informa săptămâna viitoare DNA în legătură cu demisia lui Miron Mitrea din Parlament, deoarece trebuie să fie parcurse unele etape organizatorice.

13 afișări
Imaginea articolului Olteanu ar putea informa săptămâna viitoare DNA despre demisia lui Mitrea

Olteanu ar putea informa săptămâna viitoare DNA despre demisia lui Mitrea

"Miron Mitrea şi-a dat demisia, iar acum, Camera a intrat într-o procedură organizatorică. Domnia sa predă tot efectivul pe care l-a avut ca parlamentar. E vorba de procese-verbale, fiindcă nu vorbim numai de persoana lui Miron Mitrea, ci şi de oamenii din cabinetul său de parlamentar, atât la Vrancea cât şi la Bucureşti. Sunt oameni care vor trebui să îşi schimbe locul de muncă. Nu e aşa de simplu. Sunt chestiuni care durează. Am urgentat această etapă cât am putut de mult. Cred că săptămâna viitoare vom putea trimite parchetului aceste documente", a explicat Zgonea.

Presa a relatat că Direcţia Naţională Anticorupţie aşteaptă un document oficial privind depunerea demisiei din Camera Deputaţilor de către Miron Mitrea, pentru a putea continua procedurile juridice în cazul social-democratului.

Social-democratul Miron Mitrea şi-a anunţat, în urmă cu o săptămână, în plenul Camerei Deputaţilor, demisia din acest for, motivând că recurge la acest gest pentru a nu i se mai spune că se ascunde în spatele imunităţii.

Camera Deputaţilor a respins, în 13 august, solicitările DNA de avizare a începerii urmăririi penale în cazurile lui Miron Mitrea şi Adrian Năstase.

Miron Mitrea nu a participat la acea şedinţă. În aceeaşi zi, însă, el a remis presei un comunicat în care anunţa că îşi va da demisia din Cameră, odată cu începerea sesiunii de toamnă, subliniind că este "un politician care îşi respectă cuvântul dat".

"Pentru a pune capăt tuturor speculaţiilor şi comentariilor apărute după votul de astăzi al Camerei Deputaţilor referitor la cererea de avizare a urmăririi mele penale, declar că sunt un politician care îşi respectă cuvântul dat. Aşa cum am spus încă din luna iunie, dacă votul din plenul Camerei Deputaţilor va fi unul împotriva urmăririi mele penale, voi demisiona din Parlament. Prin urmare, odată cu începerea sesiunii parlamentare de toamnă, îmi voi prezenta demisia din Camera Deputaţilor", preciza Mitrea.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut, în luna aprilie, Camerei Deputaţilor, aviz pentru declanşarea urmăririi penale în cazul lui Miron Mitrea, vizat într-un dosar de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici