Olteanu cere autorităţilor să cerceteze mitele electorale folosite de PSD şi PDL

Coordonatorul campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, a acuzat, miercuri, PDL şi PSD că practică metode FSN-iste de mită electorală, dându-le pensionarilor de la Galaţi bani să vină la mitingul din Bucureşti şi le-a cerut autorităţilor competente să verifice natura banilor daţi pensionarilor.

17 afișări
Imaginea articolului Olteanu cere autorităţilor să cerceteze mitele electorale folosite de PSD şi PDL

Olteanu cere autorităţilor să cerceteze mitele electorale folosite de PSD şi PDL (Imagine: Mediafax Foto)

"PDL şi PSD au hotătrât să facă în Galaţi şi la Bucureşti campanie electorală oferind bani pensionarilor. Şi atunci nu ne rămâne decât să constatăm diferenţa dintre PNL şi opoziţie. PNL a dublat pensiile în aceşti patru ani, PDL şi PSD le-au dat bani să vină la Bucureşti", a declarat Bogdan Olteanu, într-o conferinţă de presă.

(...) Ca urmare a ceea ce am aflat azi de mitingul pensionarilor din Galaţi, PNL cere autorităţilor competente să-şi facă datoria, cerem Autorităţii Electorale Permanente să verfice dacă modul în care s-au dat bani celor care au venit de la Galaţi este legal sau nu, cerem Curţii de Conturi să verifice dacă au bani publici cei care au fost utilizaţi în această acţiune, nu cerem nimic DNA, pentru că nu are niciun rost", a mai arătat Olteanu.

Liberalul a adăugat că atât Traian Băsescu, cât şi PDL s-a opus cu vehemenţă majorării pensiilor.

"Aceeaşi îi aţâţă astăzi pe pensionari să iasă în stradă şi să ceară ceea ce nu au vrut să le dea cu un an în urmă. Observăm în acelaşi timp că PSD şi PDL prin mita electorală pe care o dau folosesc aceleaşi metode de sorginte FSN- istă, aceleaşi metode de stânga, fie că e vorba de stânga roşie, fie că e vorba de stânga vopsită portocaliu. Sunt din ce în ce mai aporoape unul de altul, aşa cum o arată colaborările semnate şi parafate, precum în Giurgiu, Mureş, Ilfov, sau doar discutate şi aranjate pe sub masă precum în Bacău, Neamţ, Sibiu şi multe ale judeţe de care vom afla pe durata acestei campanii. Aşa au înţeles să facă campanie, aşa vor primi şi răspunsuri din partea noastră", a spus Olteanu.

Coordonatorul campaniei PNL a subliniat că aşteaptă ca PSD să explice de ce susţine la alegerile locale un primar care a dormit vreme de patru ani, iar de la PDL aşteaptă să arate că există, în judeţul Galaţi, "şi prin idei, nu numai prin umbra marinarului şi a marinarilor care i-au fost colegi şi astăzi sunt membri ai organizaţiei".

El le-a cerut reprezentranţilor PDL să-şi clarifice poziţia faţă de "candidatul puşcăriaş" pentru Primăria Galaţiului, Andrei Lişinschi.

"PDL să-şi clarifice poziţia faţă de candidatul infractor, candidatul puşcăriaş Andrei Lişinschi, pe care fie îl susţine în continuare şi îşi asumă atât trecutul său infracţional, cât şi metodele infracţionale pe care le foloseşte astăzi de mită electorală, fie se distanţează de el şi îi retrage sprijinul politic", a precizat Bogdan Olteanu.

Liberalul a subliniat că nu îşi mai doreşte să vadă astfel de evenimente în această campanie electorală şi a cerut şi sprijinul societăţii civile pentru realizarea unei campanii corecte.

"Rugăm reprezentanţii societăţii civile să ne sprijine în asigurarea unei campanii corecte a unei campanii echilibrate. Fără îndoială această rugăminte nu se adresează şi celor deja recrutaţi ca muşi pe vaporul cu borduri al democraţiei liberale de tip nou a PDL-ului, de exemplu domnului Sorin Ioniţă", a spus Olteanu.

Peste 100 de pensionari şi membri ai Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale (PPPS) au protestat, miercuri, în faţa sediului Guvernului.

Liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere din Galaţi, Toader Cristea, a spus că a apelat la toate partidele politice pentru a-i sprijini pe pensionari să vină la Bucureşti, dar numai PC, PDL şi PSD i-au ajutat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici