Olteanu continuă scrisorile către Băsescu, deşi acesta nu le citeşte

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, i-a adresat, marţi, preşedintelui Traian Băsescu, cea de-a paisprezecea scrisoare în care îi cere să promulge votul uninominal asumat de Guvern, deşi şeful statului a anunţat că scrisorile stau nedeschise şi că le va citi după 26 noiembrie.

4 afișări
Imaginea articolului Olteanu continuă scrisorile către Băsescu, deşi acesta nu le citeşte

Olteanu continuă scrisorile către Băsescu, deşi acesta nu le citeşte

"Tergiversarea din partea dumneavoastră a promulgării acestui proiect deosebit de important aruncă umbre de îndoială în opinia publică asupra seriozităţii cu care dumneavoastră doriţi introducerea votului uninominal şi ridică serioase semne de întrebare asupra responsabilităţii cu care preşedintele României tratează subiecte de interes major pentru cetăţenii acestei ţări", îl avertizează Olteanu pe Băsescu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor mai afirmă că sistemul de vot uininominal în două tururi, propus de şeful statului, propune un prag electoral de 49%, deşi acesta vorbeşte despre necesitatea eliminării pragului electoral.

"Astfel se generează o situaţie în care jumătate din electorat va vota inutil, ceea ce reprezintă un dezavantaj grav al proiectului dumneavoastră", îi scrie Olteanu lui Traian Băsescu.

Conform lui Olteanu, deşi Băsescu susţine că trebuie eliminat pragul electoral pentru că nu poate fi neglijată voinţa celor 51% dintre cetăţeni care votează pentru un anumit candidat, chiar dacă el reprezintă un partid mic, acesta nu precizează "nicăieri" de ce trebuie nesocotită, mai degrabă, "voinţa celor 49%, care nu votează cu candidatul câştigător".

"Acesta este o diferenţă importantă între cele două sisteme. Apreciez că legea adoptată de Parlament este superioară pentru că toate voturile cetăţenilor sunt la fel de importante", încheie Bogdan Olteanu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că scrisorile pe care i le-a trimis preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, "stau în plic, nedeschise".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici