Olteanu: Legea uninominalului, publicată în MO

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, anunţă că Legea votului uninominal a fost publicată în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că preşedinţii consiliilor judeţene vor fi aleşi, începând cu 1 iunie 2008, prin acest sistem de vot.

79 afișări
Imaginea articolului Olteanu: Legea uninominalului, publicată în MO

Olteanu: Legea uninominalului, publicată în MO (Imagine: Mediafax Foto)

Conform unui comunicat al Camerei Deputaţilor remis, joi, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a anunţat că Legea privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului a fost publicată în Monitorul Oficial şi că va intra în vigoare la trei zile de la apariţie.

"Acest lucru înseamnă că preşedinţii consiliilor judeţene vor fi aleşi, începând cu 1 iunie 2008, prin sistemul de vot uninominal. De îndată ce legea va intra în vigoare, Guvernul va completa hotărârile de Guvern privitoare la organizarea alegerilor cu normele privind alegerea preşedinţilor de consilii judeţene", a adăugat Olteanu conform sursei citate.

El a mai arătat că, atunci când cere abrogarea Hotărârii de Guvern prin care s-a stabilit data alegerilor, PSD ori vrea să evite alegerile locale, ori nu-şi înţelege propriul amendament privind intrarea în vigoare a Legii votului uninominal.

"Le fac eu serviciul de a le explica acest lucru şi de a-i asigura că Legea votului uninominal va intra în vigoare începând cu alegerile locale de la 1 iunie 2008. În ceea ce priveşte cea de-a 38-a ameninţare cu moţiunea de cenzură în actuala legislatură, consider că nu este altceva decât mult zgomot pentru nimic", a mai declarat Olteanu.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că partidul îşi menţine poziţia în ceea ce priveşte alegerea prin vot uninominal a preşedinţilor de consilii judeţene, precizând că, dacă Guvernul va bloca uninominalul în acest caz, social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici