Olteanu se va retrage din activitatea parlamentară dacă nu se adoptă sistemul de vot uninominal

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a anunţat, vineri, la Buzău, că se retrage din activitatea parlamentară dacă până la alegerile generale nu va fi adoptat sistemul de vot uninominal.

1 afișare
Imaginea articolului Olteanu se va retrage din activitatea parlamentară dacă nu se adoptă sistemul de vot uninominal

Olteanu se va retrage din activitatea parlamentară dacă nu se adoptă sistemul de vot uninominal

Liberalul Bogdan Olteanu a adăugat că sistemul de vot actual nu asigură o reprezentare corectă a alegătorilor în Parlament şi nici cei aleşi nu au măsura clară a modului sunt receptaţi de electorat.

"Dacă avem vot uninominal, voi candida într-o circumscripţie din Bucureşti, pentru că sunt bucureştean. Dacă o să fie vot de listă o să mă retrag frumos în avocatură şi o să aştept vremuri mai bune. La vot de listă nu mai merg pentru că meseria pe care o am se face pe baza încrederii celor care te-au votat. Le schimbi viaţa dacă au încredere în tine. Încrederea e dată de reprezentativitate", a spus Olteanu.

Potrivit acestuia, în acest moment, parlamentarii nu sunt consideraţi reprezentativi, nu sunt recunoscuţi de cetăţeni ca reprezentanţii lor.

"Atunci, mi-e greu să le schimb viaţa. Dacă mă vor recunoaşte şi o să mă voteze, o să am curaj să fac şi propuneri", a încheiat Bogdan Olteanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici