Olteanu: Senatul trebuie să decidă dacă preşedintele a retrimis o lege nouă sau nu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat că Senatul, ca primă Cameră sesizată, va trebui să decidă dacă modificarea Legii referendumului trimisă de şeful statului pentru reexaminare este un act normativ nou sau nu.

3 afișări
Imaginea articolului Olteanu: Senatul trebuie să decidă dacă preşedintele a retrimis o lege nouă sau nu

Olteanu: Senatul să decidă dacă preşedintele a retrimis o lege nouă sau nu

Olteanu a spus că Senatul va trebui să analizeze dacă legea de modificare a Legii referendumului, trimisă spre reexaminare Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu, este o lege nouă sau este aceeaşi lege care a mai fost reexaminată de Parlament.

Preşedintele Camerei a adăugat că Senatul va trebui să decidă dacă este vorba de o lege nouă şi să înceapă procedura de reexaminare, sau este vorba de aceeaşi lege şi atunci s-a creat un conflict între instituţii şi va sesiza Curtea Constituţională.

Vicepreşedintele PRM Lucian Bolcaş a declarat, marţi, că gestul preşedintelui Traian Băsescu de a trimite Parlamentului spre reexaminare Legea referendumului adoptată cu amendamentul deputatului PSD Eugen Nicolicea reprezintă o fantezie juridică a preşedintelui.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, marţi, Parlamentului pentru reexaminare Legea referendumului adoptată cu amendamentul deputatului PSD Eugen Nicolicea, care prevede amânarea alegerilor dacă se convoacă referendum naţional în aceeaşi zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici