Opinie Iulian Anghel, ZF: Cine îl demite pe Gabriel Oprea?

Cred că nu ne mai înţelegem bine. Cazul Oprea „este despre” un abuz de putere, „nu mai este despre” un accident, oricât de tragic ar fi el.

1388 afișări
Imaginea articolului Opinie Iulian Anghel, ZF: Cine îl demite pe Gabriel Oprea?

Opinie Iulian Anghel, ZF: Cine îl demite pe Gabriel Oprea?

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al internelor, a susţinut prima sa declaraţie cu privire la accidentul de săptămâna trecută când un poliţist din escorta sa a murit. Nu am ştiut despre accident, spune el, decât mai târziu. Şi, apoi: "În calitate de vicepremier pentru securitate naţională şi ministru de interne voi continua să îmi fac cu responsabilitate datoria, voi continua să îi sprijin pe ei (poliţiştii – n.n.), pe familiile lor şi mă voi bate, ca întotdeauna, pentru familiile lor". Poftim?  

Ca mulţi alţii înaintea lui când le sună vremea întrebărilor, Gabriel Oprea aduce şi el în sprijinul său ceea ce ar fi făcut în trecut pentru unul sau altul. Dacă unul a oblojit o pasăre rănită, altul a ajutat pe cineva cu bagajele, dl Oprea a făcut şi el ceva – este unul dintre reinventatorii pensiilor speciale de care vor beneficia nu doar parlamentarii, militarii şi sereiştii ci şi poliţiştii. Da, dl Oprea face din poliţişti o “castă”, aşa cum parlamentarii se propun ei pe ei a fi o “castă”.

“Nu trebuie să cedăm presiunilor publice”, susţine un “editorial” al sindicatului poliţiştilor, SNPPC, postat pe pagina instituţiei. Iată ce spune el între altele: “Dacă pe noi nu ne întreabă nimeni cine merită sau nu să fie ministru de interne, asta nu înseamnă că noi nu avem ceva de spus. Ori (sic!),în mandatul ministrului Gabriel Oprea, orice angajat al MAI poate să confirme că am avut foarte multe rezultate pozitive.

Am primit drepturile legale pe care ani de zile nimeni nu le mai acorda, am beneficiat de cea mai bună logistică din ultimii 15 ani, iar pentru salarii şi pensii am văzut că exista dialog sindicate - conducere MAI, că se poate lupta şi cineva din conducerea MAI pentru poliţişti, cu rezultate reale”.

Cu alte cuvinte, abuzul de putere pentru care trebuie să răpundă acum ministrul este stropit cu aghiazma rezultatelor pozitive din Poliţie pentru că demnitarul a avut un dialog cu sindicatele în privinţa dotărilor, salariilor, pensiilor.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici