Opoziţia cere rectificare bugetară de urgenţă: Guvernul nu se conduce ca o covrigărie

Eurodeputatul Dragoş Pîslaru cere Guvernului să facă de urgenţă o rectificare bugetară şi spune că va cere Curţii de Conturi să auditeze modul în care Secretariatul General al Guvernului alimentează şi foloseşte banii din Fondul de Rezervă aflat la dispoziţia premierului Marcel Ciolacu.

187 afișări
Imaginea articolului Opoziţia cere rectificare bugetară de urgenţă: Guvernul nu se conduce ca o covrigărie

Dragoş Pîslaru

Dragoş Pîslaru, eurodeputat REPER, a cerut azi Guvernului României să facă o rectificare bugetară de urgenţă, atenţionând că „în situaţia actuală, Guvernul ascunde sub preş adevăratul faliment al finanţelor publice”.

„Nu s-a mai văzut până acum să nu existe rectificare bugetară până la acest moment al anului. Este inadmisibil ca Guvernul să joace alba-neagra cu banii publici pe care îi ascunde şi apoi îi scoate din Fondul de Rezervă. Ministrul Boloş se fereşte să facă rectificare bugetară pentru că doar aşa s-ar vedea dimensiunea reală a falimentului finanţelor publice în care tot coaliţia PSD-PNL ne-a adus", a declarat Dragoş Pîslaru într-o conferinţă de presă la Parlamentul României.

El anunţă că va cere Curţii de Conturi să auditeze modul în care Secretariatul General al Guvernului alimentează şi foloseşte banii din Fondul de Rezervă aflat la dispoziţia premierului Ciolacu pentru ca „românii să afle pentru ce cheltuieli ascunde Guvernul banii de ochii publicului”.

El spune că moţiunea simplă depusă de partidele din opoziţie, împotriva ministrului de Finanţe, nu va avea niciun efect asupra pachetului de suprataxare.

„Îmi pare rău să văd că unii colegi nu vor să facă politică reală. Le-am propus să susţină moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, singurul instrument parlamentar care poate opri acest măcel din finanţele publice. Încă îi chem pe colegii din opoziţie să susţină moţiunea de cenzură, nu este timpul pierdut”, încheie Pîslaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici