Oprescu a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia BEM de a-i respinge candidatura

Senatorul Sorin Oprescu a depus, joi, la Tribunalul Bucureşti, contestaţia la hotărârea Biroului Electoral Municipal (BEM) de a-i respinge candidatura la funcţia de primar al Capitalei.

15 afișări
Imaginea articolului Oprescu a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia BEM de a-i respinge candidatura

Oprescu a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia BEM de a-i respinge candidatura (Imagine: Mediafax Foto)

Oprescu a fost însoţit la Tribunalul Bucureşti de avocaţii săi.

El a precizat că va contesta hotărârea BEM atât pe fond, cât şi pe formă, şi a menţionat că avocaţii lui vor face apel şi la unele hotărâri ale unor Birouri Electorale Judeţene care au admis liste de semnături în cazul unor candidaţi independenţi chiar dacă acestea aveau trecut codul numeric personal în locul seriei cărţii de identitate.

Oprescu a spus că are încredere în justiţie şi de această dată, aşa cum a avut încredere şi în procesul declanşat de ordonanţele de urgenţă ale Guvernului când ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, ar fi încercat eliminarea sa de la conducerea Spitalului Unviersitar de Urgenţă.

Întrebat ce va face dacă acţiunea sa va fi respinsă şi la Curtea de Apel, Oprescu a spus: "O să merg înainte şi voi lua o hotărâre la rece".

El a mai spus că nu l-a sunat nimeni, nici din PSD şi nici din alte partide, după ce BEM a decis invalidarea candidaturii sale.

Întrebat dacă după respingerea candidaturii sale a adoptat în conferinţa de presă în mod deliberat un discurs asemănător lui Traian Băsescu, vorbind de "sistemul ticăloşit", el a răspuns: "Mulţi vorbesc de sistemul ticăloşit dinăuntru. Eu vorbesc din afara sistemului şi sunt obligat să o fac atâta vreme cât mi se întâmplă ceea ce mi se întâmplă. (...) Este dreptul meu cetăţenesc să merg la o luptă, drept pe care unii vor să mi-l ia".

Depunerea candidaturii senatorului Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei a fost respinsă, miercuri, de BEM, fiind invalidate peste 4.000 de semnături de susţinere, astfel că acestuia îi lipsesc în jur de 400 de semnături pentru a fi validat.

Senatorul Sorin Oprescu a acuzat, într-o conferinţă de presă, "aparatul administrativ şi funcţionăresc" pentru respingerea candidaturii sale la Primăria Generală a Capitalei, întrebându-se retoric "cui îi este frică de candidatul Sorin Oprescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici