Oprescu: Instituţiile statului au intrat în disoluţie, este momentul unui guvern de tehnocraţi

Candidatul independent la Preşedenţie Sorin Oprescu a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că instituţiile statului au intrat în disoluţie din cauza conflictelor politice permanente, adăugând că este momentul unui guvern de tehnocraţi susţinut de o majoritate clară în Parlament.

10 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Instituţiile statului au intrat în disoluţie, este momentul unui guvern de tehnocraţi

Oprescu: Instituţiile statului au intrat în disoluţie, este momentul unui guvern de tehnocraţi

"Instituţiile statului au intrat în disoluţie din cauza conflictelor politice permanente, conflicte declanşate de Traian Băsescu. Eu nu sunt omul-antisistem la fel ca Traian Băsescu, dar consider că partidele şi-au depăşit limitele", a declarat Sorin Oprescu într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că partidele nu au ce căuta în şcoală, justiţie, poliţie sau în sistemul sanitar şi că atunci când se schimbă puterea ar trebui schimbaţi doar miniştrii şi secretarii de stat.

"De la secretar de stat în jos lucrurile trebuie să se desfăşoare normal. Vedem azi că pentru a fi director de şcoală sau şef de spital trebuie să ai carnet de partid. Au apărut şi mulţi oportunişti care urmează puterea. Fiecare partid vine cu agenda grupurilor pe care le reprezintă, diferită de cea a cetăţenilor", a afirmat Sorin Oprescu.

El a spus că ar trebui format un guvern de tehnocraţi susţinut de o majoritate clară în Parlament, adăugând că actualul şef al statului Traian Băsescu vrea să-şi păstreze partidul agăţat la putere.

"E nevoie de raţiune pentru desemnarea unui premier independent care să conducă un guvern format din profesionişti neangajaţi politic, dar susţinuţi de partide", a spus Sorin Oprescu.

El a declarat că în cazul în care ajunge preşedinte nu va încerca să provoace alegeri anticipate, în opinia sa fiind necesară o înţelegere între partide. El a mai afirmat că poporul este obosit de atâtea alegeri şi că Traian Băsescu încearcă să găsească diverse căi pentru a distrage atenţia, vorbind doar de adevărul lui nu şi de cel al ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici