Opt partide au depus liste de candidaţi la BEC

Patru formaţiuni politice reprezentate în Parlamentul European - PSD, în alianţă electorală cu PC, precum şi PDL, PNL și UDMR -, dar şi patru partide fără reprezentare în PE - PRM, Partidul Ecologist, Partidul Verde şi PNȚ-CD - au depus la BEC liste de candidaţi pentru alegerile europarlamentare.

43 afișări
Imaginea articolului Opt partide au depus liste de candidaţi la BEC

Opt partide au depus liste de candidaţi la BEC (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că în termenul prevăzut de lege şi-au depus candidatura la Biroul Electoral Central şi trei candidaţi independenţi: Elena Băsescu, Mihaela Mihai și Pavel Abraham.

El a precizat că, până în acest moment, BEC a emis decizii de acceptare a candidaturilor propuse de UDMR, PNL și PDL și pentru candidatul independent Elena Băsescu. Muhuleț a spus că toate cele trei formațiuni politice ale căror candidaturi au fost acceptate au prezentat liste complete de 43 de candidați.

Potrivit sursei citate, BEC va analiza și va emite decizii, în următoarele zile, în ceea ce privește restul listelor de candidați și candidații independenți. Muhulet a arătat că, potrivit prevederilor legale, Biroul trebuie să se pronunțe în legătură cu acceptarea sau nu a candidaturilor în termen de cinci zile de la depunerea acestora.

Marian Muhuleț a mai declarat că persoanele interesate pot depune la Tribunalul București contestații împotriva candidaturilor acceptate de BEC, acest lucru putând fi făcut cu 45 de zile înaintea zilei votării, respectiv până în data de 23 aprilie.

El a spus că respectivele contestații vor fi soluționate în termen de 24 de ore și că, începând cu data de 29 aprilie, candidaturile sunt considerate definitive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici