Orban, convins că va fi convocat congres extraordinar PNL

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban este convins că miercuri se va decide convocarea unui congres extraordinar, având în vedere "majoritatea zdrobitoare" a celor din teritoriu care susţin această idee, dar a anunţat că va decide dacă mai candidează la şefia PNL după Delegaţie.

23 afișări
Imaginea articolului Orban, convins că va fi convocat congres extraordinar PNL

Orban, convins că va fi convocat congres extraordinar PNL

"Mă bucur că preşedintele partidului îşi apleacă urechea la vocea bazei partidului. Sunt convins că Delegaţia Permanentă va adopta cu o largă majoritate ideea congresului extraordinar", a susţinut Ludovic Orban.

Liderul PNL a explicat că, în toate cele 20 de filiale judeţene în care a fost după alegerile parlamentare, "voinţa membrilor de la baza partidului a fost foarte clară: vor să participe la luarea deciziilor cele mai importante pentru PNL, vor ca PNL să aibă o conducere puternică, legitimată prin congres, şi vor ca PNL să stabiliească într-un for cât mai larg - în congres, candidatul la preşedinţie, să demareze campania pentru PE şi pentru preşedinţia României".

Întrebat dacă mai candidează la preşedinţia partidului, Orban a menţionat că ar prefera să nu mai răspundă asupra acestui subiect, dar că va lua o decizie după Delegaţie.

"După decizia Delegaţiei Permanente, în mod evident în funcţie de deciziile care se vor lua acolo, şi am convingerea intimă că PNL este un partid democratic, şi că va trebuie ca şi conducerea să respecte voinţa exprimată de membrii PNL şi că se va face un congres extraodrinar cât mai rapid, voi lua o decizie şi voi face public acest anunţ", a subliniat Orban.

În ceea ce priveşte şansele pe care i le dă lui Tăriceanu pentru un nou mandat, Orban a rugat presa să nu-i ceară să facă pronosticuri.

"Nu mă puneţi pe mine să fac pronosticuri. Eu cred că PNL a reuşit să demonstreze românilor că are capacitatea să guverneze România. Sunt convins că românii vor vedea în perioada care va urma că toţi cei care au obţinut votul lor prin minciună, prin promisiuni demagogice fără niciun fel de acoperire sunt incapăabili să facă ceea ce a făcut PNL, şi anume să asigure dezvoltare, creştere economică şi modernizare", a adăugat vicepreşdintele PNL.

Despre ideea unui candidat unic împotriva lui Băsescu, Orban a informat că liberalii din teritoriu doresc ca "partidul să-şi desemneze cât mai rapid un candidat propriu la preşedinţie".

"Va fi singurul candidat care să i se opună lui Băsescu, pentru că, să fim serioşi, PSD la ora actuală s-a înhămat la jugul lui Traian Băsescu şi chiar dacă îşi va pune un candidat îşi va pune un candidat de formă. Candidatul PNL va fi singurul candidat serios care i se poate opune lui Traian Băsescu", a spus Orban.

Citeşte şi

Iliescu crede că şi România ar putea avea un Obama

Partidele ar trebui să susţină un candidat unic, contrapondere la "neocezarismul" lui Băsescu

Tăriceanu ar putea candida la prezidenţiale

Liberalii discută pe tema Delegaţiei Permanente a partidului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici