Orban, despre Costache: Nu îl schimb, nu văd niciun fel de conflict că şi operează

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că nu îl va schimba din funcţie pe ministrul Sănătăţii, Victor Costache, deşi operează la o clinică privată. ”Nu văd niciun fel de conflict între poziţia de ministru şi faptul că operează sâmbăta şi duminica”, a mai spus prim-ministrul.

462 afișări
Imaginea articolului Orban, despre Costache: Nu îl schimb, nu văd niciun fel de conflict că şi operează

Orban, despre Costache: Nu îl schimb, nu văd niciun fel de conflict că şi operează

”Dl. ministru al Sănătăţii operează sâmbătă şi duminică. În loc să se ducă în vacanţe, să se ducă la munte, operează, pentru că este un doctor renumit, este un medic care e căutat de pacienţi. Pacienţii care sunt operaţi de el îşi exprimă în mod expres solicitarea de a fi operaţi de dl. doctor Victor Costache. Evident că pentru a putea opera era necesar un contract, contract care e la o sumă minimă. (20512 lei brut pe lună - n.r.) Asta înseamnă o sumă care este... Nu putea să opereze dacă nu era angajat”

El a mai spus că ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a consultat Agenţia Naţională de Integritate înainte de a semna contractul spitalul din Sibiu.

”Dacă ar fi existat un conflict de interese, cel mai probabil ar fi fost declarat până azi. (...) Nu văd niciun fel de conflict între poziţia de ministru şi faptul că el operează în continuare ca medic”, a adăugat premierul.

Întrebat dacă îl va schimba din funcţie pe Victor Costache, premierul a precizat că nu va cere acest lucru.

”Atât timp cât nu există lucruri foarte clare care să ducă la o astfel de decizie, cât nu există motive cum să iau în calcul aşa ceva?”, a adăugat premierul.

Potrivit Libertatea, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a semnat un nou contract cu un spital din Sibiu, unde operează în continuare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici