Orban nu exclude acţiuni comune ale PNL cu preşedintele Iohannis în campania pentru REFERENDUM

Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat, joi, că partidul ia în calcul acţiuni comune cu preşedintele Klaus Iohannis în campania referendumului pe justiţie pe care şeful statului îl vrea organizat în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, respectiv pe 26 mai.

128 afișări
Imaginea articolului Orban nu exclude acţiuni comune ale PNL cu preşedintele Iohannis în campania pentru REFERENDUM

Orban nu exclude acţiuni comune ale PNL cu preşedintele Iohannis în campania pentru REFERENDUM

„Încă nu am stabilit. Sunt convins că preşedintele va fi implicat activ în susţinerea referendumului, are dreptul legal să fie un actor în această campanie pentru referendum şi sunt convins că va fi actorul principal în această campanie, iar PNL va sprijini total, cu toate forţele, acest referendum. E posibil să avem acţiuni comune, încă nu am discutat astfel de lucruri. Probabil, atunci când vor apărea astfel de acţiuni comune, ele vor fi publice, vor fi cunoscute”, a declarat Ludovic Orban, joi, la RFI.

Acesta precizat că deşi Preşedintele României nu are voie să fie membru al unei formaţiuni politice, nimeni nu îi interzice acestuia să colaboreze cu alte partide.

„Şeful statului nu are voie să fie membru al unui partid politic. Este reprezentantul tuturor cetăţenilor români, dar preşedintelui României nu i se interzice să colaboreze cu formaţiuni politice, pentru a asigura luarea unor decizii bune pentru societate. De altfel, între preşedintele României şi PNL este un parteneriat, care funcţionează foarte corect, avem dialog, ne consultăm, ne coordonăm şi de multe ori sprijinim toate acele puncte de vedere pe care le considerăm utile pentru evoluţia societăţii româneşti”, a explicat liderul liberarilor.

Orban a adăugat că şeful statului cunoaşte modul în care doreşte să se implice în campania pentru referendum, precizând că PNL e disponil oricând să acţioneze alături de Klaus Iohannis

„În mod evident, sunt convins că preşedintele are o gândire asupra modului în care intenţionează să deruleze şi să se implice în campania pentru referendum, în funcţie de posibilele acţiuni la care putem participa şi noi, pentru a întări mesajul transmis de preşedinte, noi suntem disponibili să acţionăm împreună cu preşedintele. Nu am discutat asupra acestui subiect cu preşedintele României până acum (participarea lui Klaus Iohannis la mitingurile PNL în campania pentru referendum - n.r.)”, conchide liderul PNL.

Klaus Iohannis a anunţat, joia trecută, cele două teme care au fost transmise Parlamentului ca fiind de interes naţional şi urmează să fie puse în discuţie la referendumul din 26 mai: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie şi interzicerea ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici