Orban sugerează PSD-ului cum poate sprijini impozitarea pensiilor: Votând demiterea Avocatului Poporului

  • Dacă social-democraţii vor vota pentru demiterea Avocatului Poporului, Renate Weber, înseamnă că „sprijină” cu adevărat impozitarea pensiilor speciale, a spus Ludovic Orban
  • Cererea de revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber, a fost depusă la Parlament de către liderii grupurilor parlamentare PNL din Senat şi Camera Deputaţilor
578 afișări
Imaginea articolului Orban sugerează PSD-ului cum poate sprijini impozitarea pensiilor: Votând demiterea Avocatului Poporului

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că dacă parlamentarii social-democraţii vor vota pentru demiterea Avocatului Poporului, Renate Weber, înseamnă că PSD „sprijină” cu adevărat impozitarea pensiilor speciale. „Dacă nu, nu”, a adăugat el.
 
„Ultimul atac a fost împotriva legii privitoare la impozitarea pensiilor speciale. Vom vedea dacă PSD sprijină cu adevărat suprataxarea pensiilor speciale. Dacă votează demiterea Avocatului Poporului înseamnă că sprijină cu adevărat. Dacă nu, nu”, a spus Ludovic Orban.
 
El a mai spus că grupurile parlamentare ale PNL vor iniţia procedura de schimbare din funcţie şi vor purta negocieri cu celelalte grupuri.
 
„Noi considerăm că instituţia Avocatului Poporului trebuie să fie o instituţie care să apere drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor români, care să fie de partea românilor care respectă legea, nu de partea românilor care încalcă cu bună ştiinţă legea, să nu fie reprezentantul PSD şi al acoliţilor, ci al cetăţenilor”, a mai spus premierul.
 
Cererea de revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber, a fost depusă la Parlament de către liderii grupurilor parlamentare PNL din Senat şi Camera Deputaţilor. Weber este acuzată că, atacând la CCR pensiile speciale, se află într-un „grav conflict de interese”.
 
Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat că partidul nu vede niciun motiv întemeiat pentru ca Avocatul Poporului, Renate Weber, să fie demis. Reacţia vine după ce premierul a anunţat că va cere grupurilor parlamentare PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Weber.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici