Ordonanţa care modifică legea petrolului, retrimisă de deputaţi la comisia de industrii

Deputaţii au decis, marţi, să retrimită la comisia de industrii a Camerei Ordonanţa de urgenţă 101/2007 care modificã legea petrolului şi legea minelor, preşedintele comisiei de industrii, Iulian Iancu (PSD) solicitând Guvernului să schimbe prevederile privind redevenţele.

115 afișări
Imaginea articolului Ordonanţa care modifică legea petrolului, retrimisă de deputaţi la comisia de industrii

Ordonanţa care modifică legea petrolului, retrimisă de deputaţi la comisia de industrii

Reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare şi cel al Guvernului au fost de acord cu retrimiterea la comisie a acestei ordonanţe, arătând că Executivul pregăteşte un nou act normativ privind schimbarea filosofiei de majorare şi de colectare a redevenţelor.

Liderul grupului PDL, Mircea Toader a declarat în plen că este important modul în care se aplică redevenţa pe petrol şi gaze şi că, în urma scandalului privind firma Sterling Resources, trebuie să se facă o adaptare a redevenţei.

Ordonanţa de urgenţă în baza căreia acordul dintre Agenţia Naţională de Resurse Minerale şi compania Sterling pentru platformele din Marea Neagră a fost transformat din unul de explorare într-un acord de concesiune este încă la Parlament şi poate fi respinsă, a declarat, luni, premierul Emil Boc, la o dezbatere publică pe tema IMM-urilor.

El a cerut parlamentarilor să trateze "cu maximă responsabilitate" dezbaterile asupra acestei ordonanţe care a permis transformarea din punct de vedere legal a contractului încheiat în 1992 într-un contract de acord petrolier.

Citeşte şi:

Redevenţa petrolieră plătită de Sterling statului, cuprinsă între 3,5% şi 13,5%

Boc a desecretizat actul adiţional cu Sterling

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici