Ovidiu Donţu (PSD): Cererile pentru Ariton şi Vosganian vor fi discutate marţi în Comisia juridică

Vicepreşedintele Comisiei juridice din Senat, senatorul PSD Ovidiu Donţu, a declarat, luni, că solicitările procurorilor DNA şi DIICOT de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul senatorilor Ion Ariton şi Varujan Vosganian vor fi discutate marţi în comisie.

195 afișări
Imaginea articolului Ovidiu Donţu (PSD): Cererile pentru Ariton şi Vosganian vor fi discutate marţi în Comisia juridică

Ovidiu Donţu (PSD): Cererile pentru Ariton şi Vosganian vor fi discutate marţi în Comisia juridică (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Vom cere permisiunea să lucreze comisia marţi dimineaţă, în timpul plenului, la studiul dosarelor şi la ora 14.00 va fi vot final pe ambele dosare", a spus Donţu.

Donţu a mai declarat că poziţia PSD, exprimată şi de preşedintele partidului, Victor Ponta, este ca, de regulă, să se aprobe orice cerere de la Parchet, cu excepţia cazurilor în care este vorba despre un abuz flagrant.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a solicitat, luni, procurorului general al României să ceară Senatului avizarea cererii de urmărire penală pe numele lui Varujan Vosganian, ministru al Economiei în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, sub aspectul infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut luni aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, şi senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, în dosarul "Gala Bute", în care sunt suspectaţi de fapte de corupţie.

Ariton este suspectat de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

"În calitatea sa de ministru al Economiei, Ariton Ion i-ar fi determinat pe reprezentanţii a 10 companii de stat aflate în subordinea sa (Hidroelectrica SA, Transelectrica SA, Nuclearelectrica SA, SNTGN Transgaz SA, Complexul Energetic Turceni SA, Complexul Energetic Rovinari SA, SNGN Romgaz SA, Oil Terminal SA, IAR Ghimbav SA şi Societatea Naţională a Apelor Minerale SA) să sponsorizeze, cu suma totală de 1.742.830 lei, organizarea galei internaţionale de box profesionist organizată la Bucureşti la data de 09.07.2011, în cadrul căreia a evoluat sportivul Lucian Bute", a precizat DNA.

Senatul a primit luni de la DNA solicitarea privind începerea urmăririi penale a fostului ministrul Ion Ariton, suspectat de fapte de corupţie, însă, a retrimis DNA dosarele transmise, pentru că documentele nu erau numerotate.

Ulterior, DNA a rezolvat această problemă tehnică şi documentele privindu-l pe Ariton au ajuns din nou la Senat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici