Păcuraru: Votul uninominal avantajează PNL

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Cluj, că votul uninominal avantajează PNL şi că acest sistem de vot va obliga partidele la deschidere.

27 afișări
Imaginea articolului Păcuraru: Votul uninominal avantajează PNL

Păcuraru: Votul uninominal avantajează PNL (Imagine:Mediafax Foto)

Potrivit lui Păcuraru, votul uninominal va avantaja PNL pentru că partidul se află "după o guvernare bună" şi are oameni care au avut contact direct cu guvernarea şi administraţia.

"PNL este avantajat în această competiţie de votul uninominal, pentru că vine după o guvernare bună, cu oameni care au avut contact direct cu guvernarea şi administraţia şi este un partid în creştere care va depăşi ceea ce era obişnuit să obţină în alegeri", a spus Păcuraru.

Potrivit acestuia, votul uninominal va obliga partidele la o deschidere mai mare.

"Dacă înainte preocuparea filialelor era cine este cap de listă la Cameră sau Senat, acum partidele trebuie să pună candidaţi competitivi care să fie colectori de voturi şi de autoritate. Este un bun test pentru a vedea ce pot partidele şi PNL este primul partid care şi-a definitivat în proporţie de 80-90 la sută listele cu candidaţi", a afirmat Păcuraru.

Acesta s-a referit şi la sondajele de opinie care se fac înaintea alegerilor, opinând că acestea "nu mai au nicio valoare".

"Votul uninominal împinge alegerile dincolo de audienţa pe care o au partidele şi vom avea mari surprize în ceea ce priveşte rezultatele. Deci, dacă Insomar mai încearcă să ridice câte un partid din bernă şi să-l pună pe picioare o face inutil, pentru că suntem într-o cu totul şi totul altă situaţie", a conchis Păcuraru.

 

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici