Pambuccian: PSD are memorie scurtă, minorităţile i-au oferit sprijin şi când era în opoziţie

Liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a respins acuzaţiile din documentul PSD conform căruia deputaţii minorităţilor au un comportament de tipul "interesul poartă fesul", arătând că grupul a fost consecvent şi a dat un sprijin substanţial PSD când era în opoziţie.

20 afișări
Imaginea articolului Pambuccian: PSD are memorie scurtă, minorităţile i-au oferit sprijin şi când era în opoziţie

Pambuccian: PSD are memorie scurtă, minorităţile i-au oferit sprijin şi când era în opoziţie (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Pambuccian a precizat, în privinţa documentului PSD "Analiza - raport - relaţii interetnice şi minorităţi naţionale", că nu crede că există vreun partid politic care să nu aibă o relaţie pragmatică cu guvernarea.

"Cred că este şi o chestiune de memorie destul de scurtă, se pare. A existat, acum câteva luni, o perioadă în care PSD era în opoziţie şi a primit un sprijin substanţial din partea grupului nostru parlamentar. Dar, se pare că există, la fel ca şi în IT, două tipuri de memorie: una volatilă şi una permanentă", a declarat Varujan Pambuccian pentru MEDIAFAX.

El a adăugat că este un lucru înţelept ca grupul minorităţilor să aibă discuţii cu conducerea PSD şi că un astfel de dialog a avut şi în alte perioade în care PSD era în opoziţie, cum ar fi atunci când Convenţia Democrată era la putere. "Sper să avem un asemenea dialog şi cu actuala conducere a PSD. Am avut cu absolut toate conducerile de până acum şi relaţiile cu absolut toate conducerile de până acum au fost pragmatice", a adăugat liderul grupului minorităţilor.

Potrivit lui Pambuccian, grupul minorităţilor a fost foarte consecvent şi a avut "cam aceeaşi poziţie" tot timpul. El a adăugat că, de asemenea, este şi singurul grup care nu a suferit până acum migrări sau rupturi.

"Totul este legat de tipul memoriei. Când lucrezi cu aia volatilă, ajungi la anumite concluzii, când lucrezi cu aia permanentă, ajungi la alte concluzii", a conchis Pambuccian.

Simbioza dintre liderii celor 18 minorităţi şi putere se rezumă la ideea "ce-mi dai, ca să-ţi dau", în timp ce comportamentul deputaţilor aparţinând minorităţilor este identic cu al UDMR, unde "interesul poartă fesul", se arată într-un document aflat în discuţia BPN al PSD, obţinut de MEDIAFAX.

În documentul menţionat, intitulat "Analiză - raport - Relaţii interetnice şi minorităţile naţionale", se precizează că este nevoie de întâlniri şi discuţii la nivel înalt pentru ca relaţia PSD-minorităţi să poată fi reconstruită şi consolidată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici