Parlamentari ai PSD susţin reînfiinţarea funcţiei de preşedinte executiv al partidului

Unii parlamentari ai PSD susţin reintroducerea în Statutul partidului a funcţiei de preşedinte executiv al PSD, alţii spun că nu s-au gândit la o asemenea idee sau sunt interesaţi de alte lucruri pentru democraţia din partid decât de reînfiinţarea unei funcţii.

20 afișări
Imaginea articolului Parlamentari ai PSD susţin reînfiinţarea funcţiei de preşedinte executiv al partidului

Parlamentari ai PSD susţin reînfiinţarea funcţiei de preşedinte executiv al partidului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că, personal, susţine reintroducerea funcţiei de preşedinte executiv al PSD, dar va discuta acest subiect cu organizaţia de tineret a partidului. "Eu reprezint organizaţia de tineret a partidului şi ne vom consulta, dar, personal, susţin o astfel de idee, care ar întări echipa de conducerea a partidului. Echipa care va rezulta în urma Congresului trebuie să fie solidă şi foarte bine conturată", a spus Bănicioiu.

Vicepreşedintele PSD Rodica Nassar a arătat că propunerea va fi analizată de conducerea partidului. "O să o analizăm şi noi. Lucrurile pot să funcţioneze foarte bine şi cu această funcţie, nu văd de ce nu ar fi ales cineva, la viitorul Congres, pe această funcţie", a opinat Nassar.

"Cred că a fost o greşeală când s-a desfiinţat această funcţie. Cu cât puterea este pe umerii mai multor persoane, cu atât este mai bine pentru democraţie", a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul PSD Ioan Munteanu. El a spus că la nivelul organizaţiilor judeţene lucrurile mergeau mai bine, atunci când exista funcţia de preşedinte executiv al PSD.

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a declarat, pentru MEDIAFAX, că el este coordonatorul comisiei care strânge amendamentele la Statutul partidului şi, din acest motiv, îşi va exprima punctul de vedere la vot. "Eu am un rol tehnic şi prefer să-mi păstrez părerea, pe care o voi exprima doar la vot", a explicat Ponta.

Purtătorul de cuvânt al PSD Bogdan Niculescu Duvăz a precizat că "nu i-a trecut prin cap" ideea reînfiinţării funcţiei de preşedinte executiv al PSD. "Nu m-am gîndit, nu pot să spun nici că o susţin, nici că nu o susţin. Este o propunere, pe care o vom judeca", a declarat Niculescu Duvăz. El a spus că îl interesează alte lucruri, cum ar fi democraţia din partid decât reînfiinţarea unei funcţii.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, că susţine reintroducerea funcţiei de preşedinte executiv în viitorul Statut, opinând că aceasta a fost eliminată din considerente ce ţineau de persoana sa, dar acum este necesară asumarea de responsabilităţi de cât mai mulţi social-democraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici