Parlamentul European pregăteşte instalarea noii echipe a Comisiei Europene pe 1 decembrie / Comisarii României, Ungariei şi Franţei, numiţi rapid

Parlamentul Europeaan este dispus să permită instalarea noii echipe a Comisiei Europene pe 1 decembrie şi cere urgentarea procedurilor de numire a comisarilor din partea României, Ungariei şi Franţei, afirmă Jaume Duch Guillot, purtătorul de cuvânt al Legislativului Uniunii Europene.

1993 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European pregăteşte instalarea noii echipe a Comisiei Europene pe 1 decembrie / Comisarii României, Ungariei şi Franţei, numiţi rapid

PE pregăteşte instalarea noii echipe a CE pe 1 decembrie / Comisarii României, Ungariei şi Franţei, numiţi rapid

„Preşedintele PE şi liderii grupurilor politice au analizat rezultatele audierilor parlamentare. Un proces democratic şi transparent. Parlamentul vrea să voteze la timp pentru a permite începerea mandatului noii Comisii Europene pe 1 decembrie şi cere numirea rapidă a celor trei comisari desemnaţi", a declarat, prin Twitter, Jaume Duch Guillot, purtătorul de cuvânt şi directorul de comunicare al Legislativului UE.

Începerea mandatului noii echipe a Comisiei Europene, condusă de Ursula von der Leyen, probabil va fi amânată până la 1 decembrie, din cauza procedurilor pentru validarea candidaturilor transmise de România, Ungaria şi Franţa, a declarat sâmbătă David Sassoli, preşedintele Parlamentului European. „Parlamentul UE este angajat într-un mecanism transparent, dar acum sigur că vor fi propuşi alţi trei comisari de către România, Ungaria şi Franţa. Vom iniţia în Parlament examinarea candidaturilor. Cred că poate că nu va mai fi posibil să respectăm data de 1 noiembrie, am merge spre 1 decembrie", a afirmat David Sassoli.

„Acum, dacă se ajunge la desemnarea altor trei comisari şi la un mecanism de evaluare a intereselor financiare, iar apoi la audieri în Parlament, nu se întâmplă nimic dacă se amână procedura câteva săptămâni", a precizat Sassoli.

 

Taguri:
ue,
politică,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici