PC vrea instituirea obligativităţii învăţării limbii române

Preşedintele PC, Dan Voiculescu, a declarat, miercuri, în Maramureş, că partidul său va depune la Parlament, în sesiunea din toamnă, un proiect legislativ privind instituirea obligativităţii învăţării limbii române de către copiii etnicilor maghiari.

1 afișare
Imaginea articolului PC vrea instituirea obligativităţii învăţării limbii române

PC vrea instituirea obligativităţii învăţării limbii române

”Spun acest lucru în premieră în Maramureş, că în sesiunea parlamentară din toamnă PC va introduce o propunere legislativă prin care toţi elevii, inclusiv cei din Harghita şi Covasna, să fie obligaţi să înveţe din clasa intâi ABC-ul limbii române”, a declarat Dan Voiculescu în oraşul Vişeu de Sus, Maramureş, unde a avut o şedinţă cu membrii biroului de conducere al PC Maramureş.

Liderul conservator s-a arătat suprins de declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu despre sărăcia din judeţele Harghita şi Covasna.

”Îi spun că românii nu au bani să îşi cumpere nici măcar apă, nicidecum bere, dar la el se înţelege acest lucru pentru că îi stă capul la alcool”, a spus Dan Voiculescu, care a precizat că ştie ce vorbeşte în momentul în care a fost întrebat dacă acuzele aduse nu sunt prea dure.

Traian Băsescu a declarat, miercuri, că oamenii din Harghita şi Covasna sunt săraci şi nu îşi pot permite lucruri pe care cei din Bucureşti şi le pot permite, cum ar fi să bea două pahare de bere, la un târg, în loc de unul. "Cei aflaţi la târg luau un pahar de bere şi stăteau cu el ore în şir”, a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici