PCM l-ar vrea pe Boloni la Primăria Târgu Mureş

Reprezentanţii Partidului Civic Maghiar, recent înregistrat, au declarat, joi, că propun UDMR să sprijine un candidat comun la alegerile locale, dacă doi candidaţi maghiari ar periclita şansele de a se ajunge în fruntea unor primării precum cele din Reghin şi Târgu Mureş.

3 afișări
Imaginea articolului PCM l-ar vrea pe Boloni la Primăria Târgu Mureş

PCM l-ar vrea pe Boloni la Primăria Târgu Mureş

Pentru municipiul reşedinţă de judeţ, PCM propune UDMR să sprijine o candidatură comună, a lui Laszlo Boloni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Trebuie să cădem de acord cu UDMR dacă vrem ca maghiarimea de aici să aibă un singur candidat pentru postul de primar. Noi suntem deschişi şi convinşi că ne vor căuta. Ar fi o idee bună ca la Târgu Mureş să candideze Boloni Laszlo, care ar putea fi acceptat şi de UDMR şi de noi”, a declarat vicepreşedintele fondator al PCM, Tokes Andras.

El a spus că încă nu a reuşit să ia legătura cu Boloni pentru a-i face această propunere, însă a apreciat că antrenorul ar avea şanse mai mari şi decât viceprimarul Csegzi Sandor, nominalizat pentru acest post, sau celălalt posibil candidat, ministrul Dezvoltării, Borbely Laszlo.

Boloni, în vîrstă de 48 de ani, a evoluat în perioada 1972 -1987 în România, în Belgia şi în Franţa, încheindu-şi cariera de jucător la Nancy. În 1986 a făcut parte din echipa Steaua Bucureşti, care a cîştigat Cupa Campionilor Europeni. Boloni a fost selecţionat de 104 ori în echipa naţională a României, el fiind şi antrenor al primei reprezentative române. De asemenea, el a mai pregătit formaţia franceză Nancy, cu care a reuşit promovarea în prima ligă.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX pentru a comenta propunerea PCM privindu-l pe Boloni, viceprimarul municipiului Târgu Mureş, Csegzi Sandor, a declarat: "Eu cred că e o glumă. Dar dacă Boloni acceptă, îl susţin şi eu”.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, ministrul Borbely Laszlo nu a putut fi contactat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici