PDL a cerut PSD, în coaliţie, să renunţe la comisia de anchetă în cazul Udrea - surse

Liderii PDL le-au solicitat, luni, în şedinţa coaliţiei, omologilor de la PSD, de o manieră "destul de fermă", să renunţe la comisia de anchetă parlamentară în cazul Udrea şi "să o lase în pace", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse participante la întâlnire.

27 afișări
Imaginea articolului PDL a cerut PSD, în coaliţie, să renunţe la comisia de anchetă în cazul Udrea - surse

Ministrul Turismului, Elena Udrea (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit surselor respective, PDL a venit, luni, în cadrul şedinţei coaliţiei, cu solicitarea expresă ca PSD să renunţe la comisia de anchetă parlamentară în cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, solicitare căreia i-a acordat o importanţă sporită în raport cu celelalte teme de discuţie, cum ar fi asumarea răspunderii pe Legile Educaţiei sau reducerea cu 20% a personalului din administraţia publică.

Sursele citate au mai precizat că PDL nu a adus în discuţie şi modalitatea prin care PSD ar putea renunţa la comisia de anchetă parlamentară în cazul Udrea, insinuând că acest lucru ar putea fi făcut prin desolidarizarea parlamentarilor PSD de cei ai PNL, în cadrul comisiei de anchetă.

Discuţiile dintre PSD şi PDL pe această temă au privit şi o eventuală continuare a guvernării împreună, după alegerile prezidenţiale, cu condiţia ca PDL să nu mai fie obedient faţă de Traian Băsescu iar PSD "să slăbească relaţia cu PNL", au mai arătat sursele citate.

Sursele respective au precizat că liderii PDL au fost "destul de fermi” în exprimarea solicitării lor privind comisia Udrea, în timp ce liderii PSD au evitat să le dea un răspuns tranşant, în condiţiile în care social-democraţii nu doresc să renunţe la comisia Udrea din considerente care ţin de imaginea publică.

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, în iulie, cu 103 voturi "pentru", niciun vot "împotrivă" şi nicio abţinere, hotărârea privind înfiinţarea unei comisii de anchetă în cazul ministrului Turismului Elena Udrea, din comisie făcând parte doar deputaţii PSD, PNL şi UDMR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici