PDL a contestat la CC modificările la Legea caselor naţionalizate

PDL a contestat, luni, la Curtea Constituţională, modificările aduse de Parlament la Legea caselor naţionalizate, a anunţat preşedintele PDL, Emil Boc, la sfârşitul şedinţei Biroului Permanent Naţional al partidului.

15 afișări
Imaginea articolului PDL a contestat la CC modificările la Legea caselor naţionalizate

PDL a contestat la CC modificările la Legea caselor naţionalizate

"PDL a sesizat, astăzi (luni, n.r.), Curtea Constituţională, pe legea caselor naţionalizate. Este o lege care face o nouă renaţionalizare, este contrară Constituţiei şi principiilor fundamentale ale statului de drept", a precizat liderul PDL.

PDL motivează în contestaţia către CC că acest act normativ încalcă articolul 44 din Constituţie, care prevede că proprietatea este garantată, iar naţionalizarea este interzisă, a precizat Emil Boc. El a spus că sesizarea a fost depusă de cei 55 de deputaţi PDL.

"Articolul 44 din Constituţie arată că proprietatea privată este garantată şi ocrotită egal de lege, indiferent de titular. De asemenea, se specifică faptul că sunt interzise naţionalizarea sau orice alte măsuri de trecere silită în proprieateta publică a unor bunuri", a explicat Boc.

Preşedintele PDL a susţinut că nu ştia că şi PNL anunţase că va contesta la Curtea Constituţională aceeaşi lege.

"Nu ştiu de iniţiativa PNL, nu ştiu care sunt argumentele lor. Dacă vor sesiza şi ei, foarte bine. Curtea va avea de analizat mai multe argumente. Nu ne-am consultat cu liberalii pe marginea acestui subiect", a arătat Boc.

Coordonatorul campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că liberalii vor contesta la Curtea Constituţională modificările aduse de Parlament la Legea caselor naţionalizate, iniţiate de conservatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici