PDL: Avocatul Poporului să sesizeze CC şi pe caracterul discriminatoriu al Codului insolvenţei

PDL cere Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională OUG privind Codul insolvenţei şi pe încălcarea principiului nediscriminării şi consideră că această instituţie păcăleşte opinia publică şi face o farsă prin atacarea la Curte a actului normativ doar pe principiul neretroactivităţii.

77 afișări
Imaginea articolului PDL: Avocatul Poporului să sesizeze CC şi pe caracterul discriminatoriu al Codului insolvenţei

Vicepreşedintele PDL Alin Tişe (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele PDL Alin Tişe a făcut aceste precizări joi, într-o conferinţă de presă, arătând că PDL solicită USL dezbaterea în regim de urgenţă în Parlament a OUG privind Codul insolvenţei.

"Avocatul Poporului a considerat că această ordonanţă este neconstituţională doar sub aspectul neretroactivităţii, care este un aspect secundar, principala problemă a acestei ortdonanţe o reprezintă încălcarea principiului nediscriminatoriu, adică tratament discriminatoriu pentru trusturile media deţinătoare de licenţă şi alte societăţi comerciale deţinătoare de licenţă. Din acest punct de vedere, considerăm că Avocatul Poporului nu face altceva decât să ne păcălească, pentru că principala problemă pe care PDL a invocat-o în această ordonanţă nu este atacată de Avocatul Poporului. Prin urmare, PDL solicită USL dezbaterea în regim de urgenţă în Parlament a Codului insolvenţei, PDL solicită Avocatului Poporului atacarea la Curtea Constituţională a acestei ordonanţe pe aspecte care încalcă principiul nediscriminării", a afirmat Tişe.

El a spus că, prin această atitudine, Avocatul Poporului doreşte de fapt să păcălească opinia publică, "se face că lucrează", iar ceea ce face este "o farsă".

Reprezentantul PDL a acuzat şi politizarea fără precedent a acestei instituţii.

Tişe a mai spus că, dacă legea va trece de Parlament în această formă, PDL o va ataca la CC, iar dacă CC va considera că este neconstituţională atunci Avocatul Poporului trebuie să demisioneze pentru că nu îşi poate îndeplini corect atribuţiile.

Codul insolvenţei a fost promovat de Guvern, în 2 octombrie, prin ordonanţă de urgenţă, nu printr-un proiect de lege, deoarece evaziunea fiscală şi neplata către buget a contribuţiilor indicau o situaţie de urgenţă, chiar FMI cerând Guvernului să îmbunătăţească rata de colectare, declara, marţi, premierul Victor Ponta.

Şi reprezentanţii APADOR-CH susţin că sesizarea formulată de Avocatul Poporului la Curtea Constituţională, referitoare la Ordonanţa de urgenţă privind insolvenţa, este "incompletă" deoarece a fost omisă sesizarea cu privire la caracterul discriminatoriu al reglementării.

APADOR-CH îi solicită Avocatului Poporului să completeze sesizarea de neconstituţionalitate cu aspectele ce ţin de caracterul discriminatoriu al articolului 81 alineatul 3 din OUG 91/2013.

Avocatul Poporului a contestat, miercuri, la Curtea Constituţională Ordonanţa de urgenţă privind insolvenţa, invocând lipsa conformităţii unor dispoziţii legale din actul normativ faţă articolul 1 alineatul 5 şi articolul 15 alineatul 2 din Constituţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici