PDL formează un grup de lucru la Parlament privind modul de adoptare a măsurilor convenite cu FMI

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, marţi, că în cadrul şedinţei BPN s-a stabilit formarea unui grup de lucru, format din experţi şi parlamentari, care să analizeze modul în care se vor adopta măsurile anticriză convenite în acordul cu FMI, PDL fiind solidar cu Executivul.

11 afișări
Imaginea articolului PDL formează un grup de lucru la Parlament privind modul de adoptare a măsurilor convenite cu FMI

PDL formează un grup de lucru la Parlament privind modul de adoptare a măsurilor convenite cu FMI (Imagine: Stefan_Micsik/Mediafax Foto)

Flutur a spus că un grup de lucru care va fi înfiinţat la nivelul grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat, format din experţi, din parlamentari ai PDL, care vor lucra în perioada următoare pentru a se stabili modalitatea de aplicare a măsurilor de reformă.

Întrebat dacă s-a luat în calcul varianta asumării răspunderii pe acest pachet de măsuri, Flutur a spus că nu s-a discutat în BPN acest aspect.

De altfel, Flutur a arătat că premierul Emil Boc a făcut o prezentare în şedinţa conducerii partidului a concluziilor care au rezultat în urma discuţiilor cu FMI.

"PDL este solidar cu Guvernul Emil Boc. S-au prezentat toate ipotezele de lucru, avem o singură soluţie în momentul de faţă pentru depăşirea crizei, reducerea cheltuielilor din aparatul bugetar şi pensii, pe de o parte", a spus vicepreşedintele PDL.

El a mai menţionat că exista şi posibilitatea de a umbla la TVA şi cota unică, dar s-a ţinut cont că motorul dezvoltării nu trebuie afectat, în condiţiile în care mediul de afaceri este principalul furnizor de fonduri pentru bugetul de stat.

"Sperăm ca într-o perioadă scurtă să depăşim acest moment şi să rezolvăm problemele pensionarilor", a mai declarat Flutur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici