PDL încearcă să depună moţiune de cenzură pe descentralizare, vrea sprijinul UDMR, PPDD şi chiar PNL

PDL nu va depune amendamente pe proiectul de lege privind descentralizarea, ci va încerca să iniţieze o moţiune de cenzură şi va solicita colaborarea UDMR, PPDD, "chiar şi a PNL", a declarat, luni, după şedinţa BPN al PDL, purtătorul de cuvânt al partidului, Adriana Săftoiu.

247 afișări
Imaginea articolului PDL încearcă să depună moţiune de cenzură pe descentralizare, vrea sprijinul UDMR, PPDD şi chiar PNL

Adriana Săftoiu (Imagine: Răzvan Chiriţă / Mediafax Foto)

Săftoiu a precizat, într-o conferinţă de presă, că BPN al PDL a decis să nu fie depuse amendamente la proiectul de lege privind descentralizarea, ci să atace acest act normativ la Curtea Constituţională.

"La BPN al PDL s-a decis să nu fie depuse amendamente la acest proiect de lege, fiind considerat neconstituţional. În egală măsură, PDL intenţionează să atace proiectul de lege la Curtea Constituţională, dar înainte va încerca să depună o moţiune de cenzură pe acest proiect de lege şi va solicita colaborarea UDMR, PPDD chiar şi a PNL. În cazul în care pentru această moţiune de cenzură nu sunt strânse semnăturile necesare, va fi depusă o moţiune simplă", a precizat Adriana Săftoiu.

Întrebată ce argumente are pentru a convinge PNL să semneze, ea a arătat că democrat-liberalii cred că reprezentanţii PNL ar putea să susţină această moţiune de cenzură pentru descentralizarea propusă prin proiectul de lege este "de tip stânga".

Ea mai spus, referitor la strângerea numărului de semnături necesar pentru depunerea unei moţiuni de cenzură, că acesta "este un moment foarte bun" pentru a se vedea "cine se află în opoziţie faţă de putere.

"E un moment foarte bun să vedem cine se află în opoziţie faţă de putere, e un test", a adăugat Adrian Sfătoiu.

Ea a mai spus că depunerea amendamentelor ar fi fost "un joc formal" şi că nu s-ar fi ţinut cont de acestea.

Săftoiu a arătat că liderii de grup ai PDL urmează să aibă discuţii cu celelalte partide pentru strângerea de semnături în eventualitatea depunerii unei moţiuni de cenzură.

Înainte de şedinţa BPN al PDL, Vasile Blaga anunţase că va depune amendamente la proiectul legii descentralizării şi va ataca la Curtea Constituţională acest act normativ.

Birourile Permanente ale Parlamentului au decis, vineri, că grupurile parlamentare pot depune amendamente la Legea descentralizării până luni ora 15.00 , iar şedinţa de plen pentru procedura asumării răspunderii Guvernului va avea loc marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici