PDL şi PNL, principalii câştigători ai celui de-al doilea tur de scrutin în Bihor - rezultate finale

PDL a câştigat, în judeţul Bihor, 19 primării din 33 unde a intrat în turul al doilea, dintre care trei sunt în oraşe şi 16 în comune, fiind urmat de PNL, care a oţinut 14 mandate, reiese din rezultatele finale furnizate de Biroul Electoral Judeţean Bihor.

18 afișări
Imaginea articolului PDL şi PNL, principalii câştigători ai celui de-al doilea tur de scrutin în Bihor - rezultate finale

PDL şi PNL, principalii câştigători ai celui de-al doilea tur de scrutin în Bihor - rezultate finale

PDL Bihor a avut în al doilea tur candidaţi în 33 de localităţi, câştigând primăriile a trei oraşe, Ştei, Nucet şi Marghita, acesta din urmă fiind condus până acum de un reprezentant al UDMR, precum şi în 16 comune. Cu acest rezultat, PDL Bihor va avea în total 31 de primari, deoarece la 1 iunie reuşise să-şi impună candidaţii în 12 localităţi.

Liberalii şi-au adjudecat, duminică, Primăria oraşului Beiuş, dar şi a 13 comune, ajungând astfel la un total de 30 de primari, după ce în primul tur au câştigat în 16 localităţi, inclusiv în Oradea.

UDMR s-a clasat în Bihor pe locul al treilea. Candidaţii Uniunii au câştigat, duminică, în şase din cele 12 localităţi unde rămăseseră în cursă, astfel încât un total de 23 de localităţi bihorene vor fi conduse de primari UDMR, după ce această formaţiune a câştigat în primul tur 17 primării.

PSD a avut în turul doi 22 de candidaţi, dintre care jumătate au obţinut victoria. Cu cele 11 primării adjudecate duminică şi alte şase pe 1 iunie, social-democraţii vor avea în următorii patru ani 17 primari.

Tot în turul al doilea, PNG a câştigat alegerile pentru funcţia de primar al comunei Copăcel, singura din tot judeţul care nu va fi condusă de un reprezentant al celor mai importante patru partide.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici