Peste 1.000 de angajaţi MAI, mobilizaţi pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la alegerile parţiale

Peste 1.000 de angajaţi MAI vor fi mobilizaţi pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona celor 176 de secţii de vot la alegerile parţiale care vor avea loc duminică, precizează purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

245 afișări
Imaginea articolului Peste 1.000 de angajaţi MAI, mobilizaţi pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la alegerile parţiale

Peste 1.000 de angajaţi MAI, mobilizaţi asigurarea măsurilor de ordine publică la alegerile parţiale

„În ziua votului vor fi mobilizaţi peste 1.000 de angajaţi MAI pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona secţiilor de vot, cercetarea sesizărilor privind săvârşirea unor contravenţii sau infracţiuni electorale şi constituirea rezervelor de intervenţie. Precizez că echipajele de poliţişti şi jandarmi vor asigura protecţia celor 176 de secţii de votare inclusiv în noaptea de sâmbătă spre duminică. De la nivelul IGPR şi al IGJR au fost desemnaţi ofiţeri pentru activităţi de sprijin a structurilor din cele 23 de judeţe în care se desfăşoară alegeri. Astăzi (vineri - n.r.) are loc instruirea acestora şi, ulterior, deplasarea către judeţele repartizate”, anunţă purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Ea reaminteşte că alegătorii români îşi pot exercita dreptul de vot numai pe baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic sau carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare, iar actele de identitate care au expirat începând cu data de 01 martie 2020, îşi menţin valabilitatea pe toată perioada stării de alertă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.

De asemenea, Dajboc precizează că şi la alegerile locale de duminică va fi folosit Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot şi de Prevenire a Votului Ilegal.

„De la începutul campaniei electorale, efectivele MAI au asigurat ordinea şi liniştea publică la 64 de manifestări electorale organizate în 27 de localităţi din 12 judeţe. Pentru ziua de astăzi sunt programate trei manifestări electorale. Au fost sesizate 22 de incidente electorale dintre care 14 confirmate, 4 neconfirmate şi 4 în curs de verificare. În urma activităţilor de cercetare desfăşurate de poliţişti până acum s-au constatat 8 infracţiuni dintre care patru pentru coruperea alegătorilor. S-au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, dintre care: două amenzi în valoare de 15.600 de lei şi două avertismente scrise. Permiteţi-mi să prezint acum o serie de contravenţii şi infracţiuni prevăzute de actele normative care privesc alegerile locale”, menţionează Dajbog.

Duminică se vor organiza alegeri locale parţiale pentru funcţia de primar, respectiv pentru consiliul local în 36 de localităţi din 23 de judeţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici