Peste 200 de locaţii în sectoarele 1, 2 şi 3 din Capitală pentru afişajele electorale

Primăriile sectoarelor 1, 2 şi 3 din Capitală au stabilit, prin dispoziţie de primar, 209 locaţii unde candidaţii la alegerile locale şi îşi vor putea afişa mesajele electorale.

22 afișări

Astfel, în sectorul 1 al Capitalei, pentru instalarea panourilor electorale au fost stabilite 50 de locaţii pe marile bulevarde, dar şi în marile intersecţii. În sectorul 2 vor fi montate 53 de panouri electorale în marile intersecţii. În sectorul 3 au fost stabilite 106 locaţii de amplasare a panourilor electorale, pe marile bulevarde şi în intersecţii.

Guvernul a aprobat, în 12 martie, un set de zece hotărâri pentru organizarea la 1 iunie a primului tur al alegerilor locale, iar al doilea tur de scrutin la 15 iunie, fondurile alocate fiind de 66 milioane lei, dublu faţă de 2004.

Astfel, potrivit hotărârii, ziua de 1 mai este data limită pentru stabilirea locurilor de afişaj electoral, prin dispoziţii de primar.

Hotărârea mai stabileşte că la 1 mai 2008 se va efectua tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot.

Campania electorală va dura, conform legii, o lună, începând cu 2 mai.

Biroul Electoral Central a explicat, într-o hotărâre, că, potrivit legii, partidele pot împărţi în campania electorală materiale de propagandă cum ar fi afişe, pliante, brichete, căni, găleţi, şepci, tricouri, dar nu şi obiecte care "au o valoare economică semnificativă" şi nici alimente sau băuturi. Hotărârea adoptată de BEC explică prevederile articolului 109, alineat 1, din Legea 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici