Petrache: Îmi dau demisia din conducerea PNL dacă luăm sub 20%. A fost cea mai anostă campanie

Şeful campaniei PNL pentru europarlamentare, vicepreşedintele PNL Marian Petrache, a declarat vineri că dacă partidul va obţine un scor sub 20% la alegerile de duminică îşi va da demisia din conducere, el menţionând totodată că ”a fost cea mai anostă şi mai plictisitoare campanie”.

384 afișări
Imaginea articolului Petrache: Îmi dau demisia din conducerea PNL dacă luăm sub 20%. A fost cea mai anostă campanie

Vicepreşedintele PNL Marian Petrache (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

“Chiar dacă a fost o campanie a scenariilor, a minciunilor şi a diversiunilor, după această campanie PNL va ieşi mai întărit ca niciodată, şi în mod categoric ne vom atinge ţinta pe care ne-am propus-o, ţinta minimă, adică 20%”, a declarat Petrache într-o conferinţă de presă, susţinând că liberalii vor avea minimum un milion de voturi.

Petrache a apreciat campania pentru europarlamentare drept “cea mai anostă şi mai plictisitoare campanie”, determinată de faptul că spaţiul public a fost ”confiscat” de atacurile dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu.

Şeful campaniei PNL pentru europarlamentare a susţinut că electoratul aflat ”în plasa partidului” totalizează aproximativ 15% din opţiuni.

”Teoria politică spune că intenţiile de vot sunt formate de mult timp, problema este dacă pe cei pe care îi ai tu în plasa ta a partidului, în bazinul tău electoral, îi convingi pe ultima sută de metri să vină să te voteze sau să nu vină, adică să stea acasă (...) Chiar dacă am sta acasă şi ne-am prezenta doar în ziua votului, adică ne-am păzi voturile, tot am lua 15%. Bazinul electoral al PNL e undeva la 27-30% - totdeauna obţii 70-80% din bazinul tău, nu poţi să-l iei pe tot”, a mai afirmat vicepreşedintele PNL.

Petrache a fost întrebat dacă, în situaţia în care nu atinge obiectivul ca PNL să obţină minimum 20% la europarlamentare, va mai candida la o funcţie de conducere în partid la un viitor congres.

”Sigur o să-mi dau demisia din poziţia de vicepreşedinte (al PNL - n.r.), pentru că e un gest firesc, dacă asta e important. La viitorul congres dacă voi candida nu m-am hotărât, dar dacă voi candida şi voi fi ales înseamnă că munca pe care am făcut-o în această campanie este apreciată de colegii mei”, a răspuns şeful campaniei PNL.

Pe de altă parte, Petrache a menţionat că a primit informaţii de la liderul PNL Dolj, Mihai Voicu, legate de nereguli în perspectiva alegerilor. ”Are informaţia că în fiecare localitate sunt pregătite câte 50 de adeverinţe medicale, astfel încât să le fie necesară urna mobilă. Nu ameninţăm, spunem doar că acolo trebuie să constatăm că sunt anomalii în ceea ce priveşte numărul celor care solicită urna mobilă. Vom face anchete şi vom face plângeri penale împotriva medicilor care vor elibera cu uşurinţă aceste adeverinţe medicale”, a mai afirmat Petrache.

Şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că, dacă partidul nu ia minimum 20% la europarlamentare, va demisiona de la şefia formaţiunii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici