Petrescu: În loc să ia banii de la primării, Ponta să recupereze banii datoraţi statului de Robert Negoiţă

Deputatul PDL Cristian Petrescu susţine că USL "continuă cu discursul populist prestat şi în opoziţie", referindu-se la faptul că premierul declară că banii vor fi în continuare luaţi de la primării, în ciuda deciziei CC, cu diferenţa că acum vor fi folosiţi pentru a acoperi pagube de la inundaţii.

239 afișări
Imaginea articolului Petrescu: În loc să ia banii de la primării, Ponta să recupereze banii datoraţi statului de Robert Negoiţă

Petrescu: În loc să ia banii de la primării, Ponta să recupereze banii datoraţi statului de Robert Negoiţă (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

"Premierul Victor Ponta continuă să frizeze ridicolul prin declaraţiile publice pe care le face. În ciuda deciziei Curţii Constituţionale, prim-ministrul în funcţie declară că banii vor fi în continuare luaţi de la primării. Singura diferenţă este că acum aceştia nu vor mai fi folosiţi pentru pensii, ci pentru a se acoperi pagubele materiale produse de inundaţii. Această afirmaţie dovedeşte încă o dată faptul că USL nu s-a obişnuit cu statul de partid aflat la guvernare şi continuă cu discursul populist pe care l-au prestat şi în opoziţie", susţine Cristian Petrescu, într-o declaraţie de presă remisă joi MEDIAFAX.

Deputatul PDL mai spune că îi recomandă premierului ca, "în loc să ia banii de la primării, ar face bine să întreprindă demersurile legale pentru a recupera datoria pe care o are Robert Negoiţă către bugetul de stat".

"Cele 200 de milioane de lei (peste 40 de milioane de euro) datoraţi de candidatul USL la Sectorul 3 sunt bani suficienţi pentru a se acoperi şi pagubele de la inundaţii şi a se suplini şi o bună parte din returnările contribuţiilor de sănătate oprite pensionarilor. Un asemenea demers ar dovedi, pe de o parte, echidistanţă politică din partea noului premier, pe de altă parte, o reparaţie morală faţă de propunerea lui Robert Negoiţă ca şi candidat al USL pentru cel mai mare sector din Bucureşti. Un om care datorează bugetului de stat mai mulţi bani decât toţi cetăţenii sectorului la un loc nu are cum să devină primar", adaugă Petrescu.

Potrivit declaraţiei de presă, Cristian Petrescu îi reaminteşte premierului în funcţie că banii acordaţi în mandatul Guvernului Ungureanu către administraţiile locale erau destinaţi plăţii arieratelor (datoriilor) acumulate de-a lungul timpului.

"Cu speranţa că Victor Ponta nu încearcă să încurajeze ideea că datoriile nu trebuie plătite, luând exemplu de la Robert Negoiţă, îmi exprim speranţă că autorităţile vor lua măsurile legale pentru a se recupera datoriile avute la bugetul de stat de candidatul USL la Sectorul 3", mai spune fostul ministru democrat-liberal.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că, din păcate, ploile vor continua şi că există pagube materiale provocate de aceste fenomene meteo, care vor fi acoperite de Executiv din Fondul de rezervă.

"Din fericire nu a fost nicio victimă omenească. Pagube există, fondul de rezervă - acela în care am luat înapoi banii de la campania electorală îl vom folosi pentru repararea pagubelor produse de aceste fenomene naturale", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici