PIN a contestat decizia BEC de respingere a "Listei lui Cozmin"

Liderii PIN consideră că decizia Biroului Electoral Central de respingere a semnului electoral al alianţei al cărei candidat pentru Primăria Generală a Capitalei este Cozmin Guşă este un "atentat la competiţia liberă", motiv pentru care au contestat-o la organul emitent, la tribunal şi la ICCJ.

20 afișări
Imaginea articolului PIN a contestat decizia BEC de respingere a "Listei lui Cozmin"

PIN a contestat decizia BEC de respingere "Listei lui Cozmin"

"N-am făcut nimic ilegal, ci am dorit să venim cu o siglă neconvenţională. Este absurd ceea ce ni s-a întâmplat, iar motivaţia BEC este una absurdă, pentru că nu este bazată pe niciun text concret. Porneşte doar de la duşmănia pe care reprezentanţii PNL şi PC o au la adresa lui Cozmin Guşă", a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, vicepreşedinrtele PIN, Lavinia Şandru.

Ea a dat ca exemplu dosarul la DNA a lui Tudor Chiuariu, reprezentantul PNL în BEC, deschis în urma dezvăluirilor lui Cozmin Guşă şi procesul dintre preşedintele PIN şi Vlad Hogea, reprezentantul PC în BEC, pentru a-şi argumenta teoria.

"Am înţeles că cei doi sunt supăraţi, dar nu-mi explic de ce votul dat de membrii BEC a fost unanim. Sigla noastră nu îndeamnă la violenţă, nu instigă împotriva statului, a autorităţilor. Este un mesaj împotriva vechii clase politice, pe care, oricum, toţi românii o blamează. «Ne-am săturat cât ne-au furat» este mai puternic decât mesajul pe care îl dă un trandafir sau o săgeată sau trei trandafiri sau un papagal? Tot un mesaj politic transmite", a mai spus Şandru.

Vicepreşedintele PIN a adăugat că mesajul electoral al Alianţei "Lista lui Cozmin" este similar cu cel al Alianţei Dreptate şi Adevăr de la alegerile din 2004.

"Ni se aplică un tratament discriminatoriu. Cozmin Guşă este un candidat cu şanse reale. El nu face parte dintr-un partid vechi şi nu provine dintr-un partid securisto-comunist. Decizia BEC este un atentat la competiţia liberă", a apreciat Lavinia Şandru.

Ea a mai spus că are informaţii că PNL şi PDL vor să blocheze candidatura lui Cozmin Guşă la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti.

"Cozmin Guşă este primul în sondaje, nu are niciun fel de probleme în dosar, nu are niciun coleg de partid de genul lui Adriean Videanu, care să-l tragă în jos. Prin urmare, el nu poate decât să urce şi, evident, are alura unui viitor primar", a concluzionat vicepreşedintele PIN.

La rândul său, avocatul Veronel Rădulescu, liderul filialei PIN Vâlcea, a declarat că, deşi în textul Legii 67/2004 nu este prevăzută nicio cale de atac a unei decizii BEC, prin analogie cu legile care reglementează celelalte alegeri, PIN a atacat decizia BEC la organul emitent, la tribunal şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe de altă parte, Lavinia Şandru a declarat că, la concursul PIN pentru bucureştenii care doresc să candideze pentru un post de consilier local în Capitală, s-au înscris până duminică, la prânz, 457 de persoane.

Biroul Electoral Central a respins, joi, semnul electoral al alianţei care îl susţine pe Cozmin Guşă, precum şi al acestei formaţiuni pentru Bucureşti, la propunerea reprezentanţilor PC şi PNL în BEC, Vlad Hogea şi, respectiv, Tudor Chiuariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici