Pliante PDL cu realizările mandatului lui Băsescu, duminică, în cutiile poştale ale bucureştenilor

Unii bucureşteni au primit, duminică, în cutiile poştale, pliante de campanie ale lui Traian Băsescu, cu mesajul "Traian Băsescu -Atitudinea care schimbă România", în care se arată că "în ultimii cinci ani românii au avut o misiune pentru preşedintele lor, iar acesta şi-a asumat-o fără ezitare".

226 afișări
Imaginea articolului Pliante PDL cu realizările mandatului lui Băsescu, duminică, în cutiile poştale ale bucureştenilor

Pliante PDL cu realizările mandatului lui Băsescu, duminică, în cutiile poştale ale bucureştenilor (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Pliantul, care, potrivit celor inscripţionate pe ultima pagină, a fost comandat de PDL şi "executat" de Monitorul Oficial, are imprimat pe verso mesajul "Românii au votat un preşedinte care i-a înţeles, care a venit dintre oameni şi a rămas tot timpul cu ei".

În continuare, se arată că, în ultimii cinci ani, "chiar dacă rezistenţa şi frica de schimbare au rămas destul de puternice, este de necontestat faptul că noi, românii, am evoluat şi că împreună am pus fundaţia modernizării statului român".

"Acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de continuarea modernizării şi de aceeaşi atitudine fermă care să ducă România mai departe", se mai arată mesajul preşedintelui, sub care este imprimată sigla PDL şi sloganul "La bine şi la greu".

Din cele patru pagini ale pliantului, românii pot afla că "au devenit cetăţeni cu drepturi depline ai Uniunii Europene", că "nu mai votează pe liste" şi că "justiţia nu mai are reţineri în achetarea foştilor şi actualilor miniştri".

La primul dintre puncte, se precizează că în 2004 România era în afara Uniunii Europene, iar "Traian Băsescu a impulsionat Guvernul să ia măsuri", cu ajutorul miniştrilor Vasile Blaga, Monica Macovei, Gheorghe Flutur şi Sulfina Barbu fiind "înlăturate steguleţele roşii din domenii precum justiţie, afaceri interne, agricultură şi mediu".

Tot din pliantul PDL românii află că "de la 1 ianuarie 2007 circulă liber, doar cu buletinul, în orice ţară din Uniunea Europeană", iar aderarea a adus "atât o perioadă de creştere a nivelului de trai, cât şi a prestigiului României pe plan internaţional". Totodată, se arată că apartenenţa României la UE a "oferit şansa", în ultimul an, "de a înfrunta mai uşor criza economică, iar România continuă să fie o ţintă privilegiată pentru investiţiile străine".

În materialul de campanie se mai spune că până în urmă cu cinci ani românii erau obligaţi să voteze liste de partid, iar "Traian Băsescu a organizat, în noiembrie 2007, un referendum la care 80 la sută dintre cetăţenii prezenţi la vot s-au pronunţat pentru votul uninominal".

În ceea ce priveşte Justiţia, românii pot afla, din pliantul de campanie al lui Băsescu, faptul că, "în urmă cu cinci ani, simpla idee de a investiga un ministru sau parlamentar suspectat de corupţie era de negândit".

"Ca preşedinte, Traian Băsescu a fost conştient că datoria sa este să stopeze amestecul politicienilor în actul de justiţie. Astfel, din 2005, Departamentul Naţional Anticorupţie a trimis în judecată 20 de foşti sau actuali miniştri şi parlamentari, din tot spectrul politic. Preşedintele s-a luptat ca toţi românii să fie egali în faţa legii", se subliniază în fluturaşul distribuit de PDL în cutiile poştale.

În acelaşi material electoral se vorbeşte şi despre "Condamnarea comunismului şi accesul la arhivele securităţii". La acest capitol, cetăţenii sunt informaţi că "în urmă cu cinci ani România era un stat care ascundea adevărul despre perioada comunistă, prin păstrarea sigiliului asupra arhivelor, iar Traian Băsescu a dat semnalul de schimbare a atitudinii instituţiilor statului faţă de trecutul totalitar pe 18 decembrie 2006, când, pentru prima dată. regimul comunist din România a fost condamnat oficial". Tot Traian Băsescu "a decis transferul a două milioane de dosare din custodia SRI şi a altor instituţii în custodia CNSAS", astfel că "acum putem cu toţii să avem acces la trecut nostru".

Ultima temă la care se face referire în pliantul PDL este impozitarea şi cota unică: "În urmă cu cinci ani munca era descurajată, dar Traian Băsescu a vrut ca munca bine făcută să fie şi bine plătită. Din prima zi a mandatului său a susţinut cota unică de impozitare de 16%, care a avut un rol crucial în creşterea prosperităţii economice din ultimii cinci ani. În 2004, salariul mediu brut era de 818 lei, iar în iulie 2009 a fost 1.901 lei. Pensia medie a crescut de la 232 la 714 lei, iar pensia media în agricultură a crescut de la 74 la 301 lei, în aceeaşi perioadă. În plus, investiţiile străinie directe au crescut în intervalul 2004-iulie 2009, de la 15 miliarde euro la 56 miliarde euro".

Pliantul îl înfăţişează pe Traian Băsescu îmbrăcat în costum de culoare închisă şi cu cămaşă albă. Şeful statului zâmbeşte şi are braţul drept ridicat, purtând tricolorul.

Aceleaşi teme s-au regăsit şi în discursul de bilanţ prezentat de către preşedintele Traian Băsescu în Parlament.

De asemenea, în unele zone al Capitalei au fost distribuite materiale atribuite senatorului PDL Anca Boagiu, care au ataşate discursul lui Emil Boc la angajarea răspunderii Guvernului, precum şi cel de bilanţ rostit de Traian Băsescu în Parlament.

"Într-o asemenea perioadă este esenţial ca statul român, prin cei care îl conduc, să aibă viziunea şi curajul necesare pentru a îndrepta ţara în direcţia corectă, iar dumneavosastră, care sunteţi primii afectaţi de deciziile politice, să fiţi consultaţi şi corect informaţi. Iată de ce am ales această metodă de comunicare pentru a vă informa în legătură cu raportul de activitate prezentat în Parlament de preşedintele Traian Băsescu, precum şi viziunea şi priorităţile sale pentru perioada următoare", se arată în mesajul Ancăi Boagiu către bucureşteni.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a anunţat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat. Liderii PDL s-au declarat surprinşi de anunţul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici