PNL: Emisiunile TV pentru copii să nu fie sponsorizate de operatorii de jocuri de noroc

  • Parlamentarii PNL cer interzicerea sponzorizării în cadrul programelor televizate pentru copii de către operatorii din domeniul jocurilor de noroc.
  • Ei propun şi interdicţia publicităţii în programele pentru copii a băuturilor energizante, a celor alcoolice, precum şi a produselor de tutun şi vaping.
62 afișări
Imaginea articolului PNL: Emisiunile TV pentru copii să nu fie sponsorizate de operatorii de jocuri de noroc

Liderul deputaţilor PNL a declarat că grupul parlamentar PNL a depus un amendament în cadrul dezbaterii unei reglementări aflate pe rolul Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor o iniţiativă care se referă la reducerea timpului de publicitate în cadrul programelor pentru copii.

„Noi intervenim cu un nou amendament în cadrul aceste propuneri legislative prin care spunem că este interzisă sponsorizarea în cadrul programelor televizate pentru copii de către operatorii din domeniul jocurilor de noroc”, a afirmat Andronache. În ultima perioadă ”a apărut o anomalie, şi anume emisiuni televizate la ore care în mod evident sunt în afara orelor destinate programelor pentru copii, apar ca fiind susţinute, sponsorizate de operatori din domeniul jocurilor de noroc”, spune liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache.

El afirmă că se impune şi interdicţia publicităţii în cadrul programelor pentru copii la jocurile de noroc, la băuturile energizante, la cele alcoolice, la produsele de tutun şi cele de vaping.

„Din punctul nostru de vedere la ora aceasta reglementarea aceasta apare doar într-o normă de aplicare respectiv Codul audiovizualului care nu este o normă primară. Noi considerăm că trebuie să intervenim ca legiuitor în materia aceasta din cauza faptului că apar din ce în ce mai des astfel de situaţii în programele de televiziune care se adresează copiilor”, încheie Andronache.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici