Video PNL propune propria declaraţie pentru demisia lui Băsescu şi nu mai cere demisia lui Ponta - VIDEO

Parlamentarii PNL au adoptat, marţi, în grupurile reunite, un proiect de declaraţie distinctă de cea a lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu, dar spre deosebire de poziţia de luni a senatorilor PNL aceasta nu include o demisie şi a lui Victor Ponta.

1013 afișări

Haşotti a prezentat declaraţia politică propusă de parlamentarii PNL şi adoptată în unanimitate în grupurile parlamentare reunite.

”PNL cere demisia de onoare a domnului preşedinte Traian Băsescu. Nu este o decizie de moment generată de iniţiativele lui Victor Ponta sau Călin Popescu Tăriceanu, ei neavând ţinuta morală şi statutul în raport cu justiţia să ceară PNL o atitudine faţă de grava situaţie în care a fost adusă România de familia preşedintelui Traian Băsescu şi dosarele ei penale. Îi cerem demisia de onoare domnului Traian Băsescu pentru că suntem consecvenţi cu milioanele de români care ştiu cine este acesta şi s-au exprimat prin vot răspunzând la întrebarea: «Merită Traian Băsescu să fie preşedinte al României, sau nu?» Îi cerem demisia pentru că ţara nu poate fi reprezentată în Europa şi în lume de un astfel de preşedinte, cu un astfel de dosar penal în care sunt subiecţi fratele şi ginerele domniei sale. Politica externă şi imaginea României trebuie să fie apărate şi reprezentate cu demnitate, iar domnul Traian Băsescu nu mai este, în opinia PNL, cel îndreptăţit moral şi politic să o facă. Iată de ce, dincolo de orice conjunctură de moment, PNL a decis să ceară demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu”, a citit Haşotti din declaraţia propusă de PNL.

El a precizat că declaraţia PNL va fi înaintată Birourilor Permanente reunite pentru a fi propusă plenului Parlamentului spre adoptare.

”În virtutea acestei declaraţii vom vota solicitarea de demisie a preşedintelui Traian Băsescu”, a completat Haşotti.

Liderul senatorilor PNL a refuzat să răspundă la întrebări în momentul în care a fost întrebat despre solicitarea de demisie şi în cazul lui Victor Ponta, anunţată luni la finalul şedinţei grupului senatorial liberal.

La rândul său, liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a menţionat că este vorba despre o decizie a grupurilor parlamentare reunite ale liberalilor.

Scutaru a afirmat că liberalii sunt de acord să susţină ideea demisiei de onoare a lui Traian Băsescu, după ce a fost întrebat dacă vor vota pentru declaraţia propusă de Călin Popescu Tăriceanu în cazul în care va fi respinsă propunerea făcută de PNL.

Liderul deputaţilor PNL a evitat să răspundă la întrebarea referitoare la faptul că grupurile PNL şi PDL nu s-au corelat pentru o poziţie similară în acest subiect.

Totodată, Scutaru a mai precizat că preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, nu a făcut nicio recomandare în acest subiect deoarece această decizie aparţine grupurilor parlamentare.

Parlamentarii PDL nu vor participa, miercuri, la plenul reunit pentru adoptarea declaraţiei pe tema demisiei preşedinteului Traian Băsescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe.

Preşedintele Organizaţiei PNL Bucureşti, deputatul Eugen Nicolăescu, a declarat, luni, că la nivelul grupurilor parlamentare al PDL şi PNL va exista o poziţie comună în cazul în care se va decide o şedinţă a Parlamentarului pentru a cere demisia preşedintelui Băsescu.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat luni că grupul senatorilor liberali a decis că va vota în favoarea declaraţiei privind demisia preşedintelui Traian Băsescu, cerând însă şi includerea unei solicitări privind demisia din funcţia de premier şi a lui Victor Ponta.

El a menţionat că în cazul în care majoritatea parlamentară nu va accepta completarea propusă de PNL, parlamentarii liberali vor vota totuşi în favoarea declaraţiei.

Haşotti a precizat că în timpul şedinţei de grup a senatorilor PNL l-a sunat pe preşedintele interimar al partidului, Klaus Iohannis, care i-a spus că, din punctul său de vedere, parlamentarii trebuie să aibă poziţia pe care o consideră dânşii.

Liderul PNL a fost întrebat de ce liberalii şi democrat-liberalii au poziţii diferite în acest subiect. "Suntem încă două partide diferite", a replicat Haşotti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici