PNL: UDMR şi PDL s-au înţeles politic pe banii cetăţenilor români

PNL consideră că trecerea Casei Naţionale de Asigurări în coordonarea Ministerului Sănătăţii, chiar dacă pare să reprezinte un pas înainte, nu poate fi o rezolvare eficientă pe termen lung şi că, mai degrabă, acest anunţ "confuz" poate fi interpretat drept "o împărţire politică a bugetului ţării".

202 afișări
Imaginea articolului PNL: UDMR şi PDL s-au înţeles politic pe banii cetăţenilor români

PNL: UDMR şi PDL s-au înţeles politic pe banii cetăţenilor români

"Partidul Naţional Liberal consideră că numirea lui Ritli Ladislau în fruntea Ministerului Sănătăţii arată, de fapt, starea la zi a raporturilor dintre UDMR şi PDL. Sănătatea ajunsese şi ea, în urma demisiei ministrului Cseke Attila, teritoriul disputelor politice din cadrul coaliţiei de guvernare. În faţa perspectivei numirii unui ministru interimar, UDMR pare să fi cedat rapid, inclusiv în ceea ce priveşte politicile publice în domeniul sănătăţii", se arată într-un comunicat transmis miercuri de liberali.

Liberalii sunt de părere că reprezentantul UDMR este o persoană care cunoaşte administraţia din sănătate, în mandatul guvernului liberal fiind director al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, "însă simpla schimbare a unui ministru, fără a se aloca fondurile necesare sistemului, nu rezolvă absolut nimic".

"În ceea ce priveşte trecerea Casei Naţionale de Asigurări în coordonarea Ministerului Sănătăţii, chiar dacă ea pare să reprezinte un pas înainte, nu poate fi o rezolvare eficientă pe termen lung. Mai degrabă, putem interpreta acest anunţ confuz drept o împărţire politică a bugetului ţării. Cum, până în prezent, PDL deţinea controlul feliei mari din caşcaval, acum ia şi UDMR o feliuţă. Cu alte cuvinte, UDMR şi PDL s-au înţeles politic pe banii cetăţenilor români", se arată în comunicat.

PNL susţine că PDL "tratează în continuare cu cinism şi lipsă de responsabilitate" domeniul sănătăţii, făcând "târguri" cu partenerii de guvernare "pe spatele sistemului sanitar şi aşa precar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici