PNL vrea sesiune extraordinară dacă Băsescu cere Parlamentului reexaminarea Legii bugetului pe 2008

Secretarul executiv al PNL, deputatul de Alba Nicolae Popa a declarat, sâmbătă, că grupul parlamentar PNL intenţionează să ceară convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului dacă preşedintele Traian Băsescu nu va promulga Legea bugetului de stat şi va solicita reexaminarea acesteia.

1 afișare

„Dacă domnul Băsescu nu vrea să promulge legea bugetului de stat pe 2008 şi trimite legea spre reexaminare Parlamentului, grupul nostru PNL va solicita organizarea unei sesiuni extraordinare unde vom reanaliza şi reexamina legea bugetului de stat şi o vom retrimite la Preşedinţie cu obligativitatea ca în cinci zile să promulge această lege”, a declarat Nicolae Popa, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Parlamentarul liberal a adăugat că Legea bugetului de stat este o lege „vitală şi extraordinar de importantă pentru economia românească şi pentru fiecare cetăţean” şi de aceea trebuie tratată cu responsabilitate. El a mai spus că preşedintele Traian Băsescu are la dispoziţie 20 de zile să se decidă dacă va promulga sau nu această lege, iar termenul legal va expira după data de 10 ianuarie 2008, dată după care PNL ar putea cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.

„Decizia preşedintelui Traian Băsescu de a amâna promulgarea legii bugetului de stat pe 2008 este un gest extrem de periculos, care poate pune în pericol buna desfăşurare a activităţii din toate sectoarele şi poate da peste cap toată România prin aceste acţiuni populiste şi demagogice”, a afirmat Nicolae Popa.

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, vineri, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2008, nu şi Legea bugetului de stat.

Liderii celor patru mari confederaţii sindicale s-au întâlnit, vineri, cu preşedintele Traian Băsescu pentru a-i cere să nu promulge Legea bugetului de stat pe 2008 în forma aprobată de Parlament şi să o retrimită Legislativului pentru a introduce amendamentele sindicatelor. Presa nu a avut acces la discuţii.

După întâlnire, preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a anunţat că Preşedinţia va media o întâlnire Guvern-sindicate pe tema amendamentelor la Legea bugetului de stat pe 2008, în cadrul căreia vor fi discutate propunerile confederaţiilor.

Întâlnirea va avea loc în 7 ianuarie, la Palatul Cotroceni.

(Serviciul AUDIO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie înregistrarea declaraţiilor făcute de deputatul PNL, Nicolae Popa. Pentru a beneficia de acest serviciu puteţi accesa adresa de internet http://audio.mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici