Pocora, comentând acuzaţiile lui Scutaru la adresa lui Ponta: PSD să scrie pe afişe "PCR trăieşte! "

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, joi, referitor la afirmaţia lui George Scutaru că Victor Ponta l-a ameninţat cu puşcăria, că PSD doreşte un stat "în care partidul să fie în tot şi în toate", ea recomandând PSD să pună pe afişele de campanie mesajul "PCR trăieşte!".

103 afișări
Imaginea articolului Pocora, comentând acuzaţiile lui Scutaru la adresa lui Ponta: PSD să scrie pe afişe "PCR trăieşte! "

Pocora, comentând acuzaţiile lui Scutaru la adresa lui Ponta: PSD să scrie pe afişe "PCR trăieşte! " (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Faptul că premierul ameninţă parlamentarii arată o prăpastie între ceea ce spune şi ceea ce face. Aţi văzut declaraţiile liderului PNL George Scutaru, domnul Ponta este un fel de domn Goe, face câte o trăznaie, o năzbâtie, şi el sperând ca mamiţica - doamna Pană să spună cum că domnul Goe, Ponta, a spus: «Măi». Iese mam' mare - domnul Dragnea şi spune: «Vai, nu ameninţă VicVictor Ponta nimeni»", a afirmat Pocora, într-o conferinţă de presă.

Întrebată dacă ea a auzit cum Victor Ponta i-a spus lui George Scutaru "chem duba să te ia", Pocora a arătat că Scutaru a povestit că a avut o intervenţie în Parlament, la tribună, unde a propus o declaraţie privind reducerea CAS şi când s-a dus la Ponta să-i înmâneze documentele, acesta, cu spatele la plenul Camerei, l-a ameninţat.

Pocora a afirmat că se vede clar că PSD a rupt legătura cu realitatea şi doreşte construirea unui stat în care partidul este în tot şi în toate. "Se vede mai limpede azi, 8 mai, când se aniversează PCR, şi mesajul nostru este să renunţe la misiunea tip PCR, la păcălirea oamenilor cu realizări inexistente tip PCR (...) Cerem PSD să renunţe la asaltul continuu asupra justiţiei, la încercările de tip PCR, cerem PSD azi, 8 mai de ziua PCR să pună pe afişele lor de campanie PCR trăieşte. Prin astfel de apucături se vede clar că PSD îşi revendică originile sale clare din PCR", a spus Pocora.

Premierul Victor Ponta l-ar fi ameninţat pe liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, George Scutaru, că îl ia cu duba, cearta dintre cei doi având loc la finalul unei dezbateri din Camera Deputaţilor care s-a ţinut în urmă cu peste o lună, după cum declară deputatul liberal.

George Scutaru susţine că premierul i-a spus "vezi că poate te luăm noi cu duba", după ce a făcut mai multe afirmaţii critice la adresa PSD la un miting electoral al PNL, dar că nu are cum să demonstreze că premierul l-a ameninţat.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, George Scutaru, a susţinut într-o declaraţie pentru "Gândul" că premierul l-a ameninţat în Parlament în şedinţa din 24 martie când i-a spus "vezi că poate te luăm noi cu duba".

"Pe 22 martie a fost la Brăila o lansare regională a europarlamentarilor PNL. Cu această ocazie am avut un discurs unde am afirmat printre altele că s-a trecut de la capitalismul de cumetrie din vremea lui Iliescu la social-democraţia de dubă acum pe vremea lui Victor Ponta şi că duba a devenit unitatea de măsură a eficienţei guvernării, mulţi baroni locali având probleme cu justiţia deoarece confundă bugetul ţării cu propriul buzunar", afirmă Scutaru că este declaraţia care l-a iritat pe premier.

La două zile după această declaraţie, la finalul dezbaterii din Camera Deputaţilor, unde s-a discutat despre reducerea CAS cu cinci puncte procentuale şi scutirea pe profitul reinvestit, premierul Ponta l-ar fi ameninţat pe Scutaru.

"La final, m-am dus către premier cu textul acestei declaraţii, am văzut că unele televiziuni au dat nişte imagini, dar erau de la a doua discuţie, prima a avut loc chiar când am părăsit tribuna. Lângă premier se afla ministrul de Finanţe, moment în care premierul a luat hârtia şi a spus «bun, asta o lăsăm la o parte, văd că te-ai specializat în dube, vezi că poate te luăm noi cu duba». Am rămas stupefiat de această atitudine a premierului, mai ales că a spus-o pe un ton foarte apăsat, se vedea că era foarte iritat, sfătuindu-mă să îmi văd de alte lucruri. Am revenit în bancă, lângă mine era EuEugen Nicolăescuare şi-a dat seama că am avut o altercaţie cu premierul", a povestit Scutaru versiunea sa asupra incidentului din Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici