Politicienii comentează declaraţiile preşedintelui Băsescu

Politicienii comentează declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, care a acuzat, vineri, trusturile de presă de atacuri la adresa sa şi a membrilor familiei sale.

32 afișări
Imaginea articolului Politicienii comentează declaraţiile preşedintelui Băsescu

Politicienii comentează declaraţiile preşedintelui Băsescu

Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor susţine că atacul lui Traian Băsescu la adresa presei este sub demnitatea unui şef de stat şi că, prin gestul său, preşedintele "şi-a dat foc la valiză", el apreciind totodată că Băsescu era "beat mort" când a făcut declaraţiile de presă.

El a declarat, vineri, pentru agenţia MEDIAFAX, că atacul "în rafale" împotriva ziariştilor şi a trusturilor de presă lansat de Traian Băsescu este fără precedent în istoria politicii europene.

"Şi eu sunt pamfletar, mai critic, mai fac glume, dar nu îmi permit să îmi bag familia în faţă şi, în plus, nu sunt şeful statului", a menţionat senatorul PRM.

Liderul PRM susţine că şeful statului era "beat mort" când a făcut declaraţiile de presă.

"În mod normal, dacă ar mai avea o urmă de luciditate, ar trebui să caute cea mai apropiată secţie de poliţie şi să se predea", a mai spus liderul PRM.

Pe de altă parte, Corneliu Vadim Tudor a reiterat faptul că preşedintele Traian Băsescu are de dat, în continuare, explicaţii în legătură cu contractele fiicelor sale cu firma Luxten, în legătură cu vânzarea flotei, privatizarea Alro Slatina, vilele şi maşinile fiicelor sale, precum şi în legătură cu casa din strada Mihăileanu.

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că regretă să constate faptul că şeful statului nu mai suportă niciun fel de critică, subliniind că, după 18 ani de la Revoluţie, "mentalitatea lui Ceauşescu bântuie la vârf".

"Mă aşteptam ca preşedintele să vină la Bucureşti şi să ne informeze despre problematica care s-a discutat la Bruxelles, care este importantă pentru România şi regret să constat că domnul preşedinte Băsescu a ajuns în postura în care nu mai suportă niciun fel de critică, atacă fără argumente şi jigneşte clasa politică şi presa pentru un singur motiv, că îşi permit să aibă altă opinie decât domnia sa", a spus Norica Niolai.

Vicepreşedintele liberal a subliniat că atitudinea preşedintelui demonstrază că mentalitatea lui Ceauşescu persistă la nivel înalt.

"Acest lucru demonstrază că, deşi au trecut 17-18 ani aproape de la Revoluţia din 1989, mentalitatea lui Nicolae Ceauşescu bântuie la vârf", a conchis Nicolai.

Senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter consideră "supărarea" preşedintelui Traian Băsescu pe presă ca fiind disproporţionată, în contextul în care fiica sa, Elena Băsescu, a ales o carieră politică, asumându-şi "riscurile de rigoare".

Eckstein a declarat, vineri seară, corespondentului MEDIAFAX că în cazul familiei Băsescu unii membrii ai familiei, cum este fiica cea mică, Elena, au ales o carieră politică sau publică, ceea ce i-au adus în ochii presei.

"Supărarea este una disproporţionată. Eu sunt pentru apărarea drepturilor personale ale membrilor familiei Băsescu, dar atacul este puţin disproporţionat. Dacă Elena Băsescu nu se băga în politică, atunci probabil era mult mai ferită de ochiul presei. În cazul lor, sunt regulile generale, respectiv că cei care sunt în viaţa publică trebuie să asume şi o parte a vieţii lor familiale ca ajungând pe ecran", a afirmat senatorul UDMR.

El a susţinut că trebuie găsită o măsură între persoana publică, ce şi pe segmentul vieţii de familie trebuie să fie în atenţia presei, dar să aibă şi dreptul la intimitate şi viaţă familială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici