Ponta: Am discutat cu Kelemen Hunor, de luni începem discuţii pentru o majoritate constituţională împreună

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, că a discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi de luni vor începe discuţiile pentru crearea unei majorităţi constituţionale împreună cu Uniunea.

1259 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am discutat cu Kelemen Hunor, de luni începem discuţii pentru o majoritate constituţională împreună

Kelemen Hunor (Imagine: Ovidiu Micsik/ Mediafax Foto)

El a spus că a discutat cu Kelemen la telefon, l-a felicitat pe acesta pentru rezultatul obţinut, precizând că de luni vor începe discuţii cu Uniunea pentru formarea unei majorităţi cu UDMR.

Duminică seară, înainte de încheierea votului, preşedintele Traian Băsescu îi îndemna pe cetăţenii români de etnie maghiară, într-un mesaj video postat pe Facebook, să meargă la vot.

"Este esenţial ca cetăţenii români de etnie maghiară să meargă la vot. Numai aşa drepturile şi interesele lor pot fi mai bine apărate. Cetăţeni români de etnie maghiară, mergeţi la vot!", declara Băsescu în mesaj.

Mesajul lui Băsescu venea după ce rezultatele parţiale ale exit-poll-urilor indicau un scor mai mic de 5% pentru UDMR, ceea ce i-a determinat şi pe liderii Uniunii să lanseze mesaje pentru ca maghiarii să meargă la vot.

USL a obţinut 56,96 % din voturi la Cameră şi 57,58 % din voturi la Senat, fiind urmată de ARD cu 18,12% la Cameră şi 18,87 % la Senat, PPDD cu 12,95% şi 13,09 %, iar UDMR a luat 5,19% şi 5,16 %, conform rezultatelor exit-poll-ului CURS difuzat de TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici