Ponta: Am discutat cu PNL ce vrem să facem după ce schimbăm Guvernul Boc şi pe Traian Băsescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că la întrevederea cu liderii ACD s-a căzut de acord asupra încheierii unei alianţe pe termen mediu şi lung şi s-a discutat despre ce vor cele trei formaţiuni să facă după ce schimbă Guvernul şi pe şeful statului, Traian Băsescu.

18 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am discutat cu PNL ce vrem să facem după ce schimbăm Guvernul Boc şi pe Traian Băsescu

Ponta: Am discutat cu PNL ce vrem să facem după ce schimbăm Guvernul Boc şi pe Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Ce am discutat şi zilele trecute şi azi a fost pe ce perioadă vrem să facem această alianţă - şi e clar că vrem pe termen mediu şi lung - şi ce vrem să facem după ce schimbăm Guvernul Boc şi pe preşedintele Traian Băsescu", a spus Ponta, după întrevederea cu Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

El a arătat că, dacă PSD şi ACD PNL-PC ajung la o înţelegere în ce priveşte agenda politică, discuţiile referitoare la funcţii sunt foarte simplu de îndeplinit. "Dacă ne înţelegem pe agenda popuaţiei şi pe a noastră, politică, după aceea restul lucrurilor care ţin de funcţii sunt foarte simplu de îndeplinit şi ţin până la urmă de bucătăria internă", a spus Ponta.

El a arătat că este optimist în ce priveşte încheierea alianţei între PSD şi ACD PNL-PC şi a precizat că, după discuţiile cu liderii PSD din teritoriu, se poate intra "în linie dreaptă". "Sunt optimist. Spun că după acest tur, în filialele PSD, putem să intrăm în linie dreaptă sau, Doamne fereşte!, putem să stabilim că nu facem alianţă. Eu sunt mai degrabă optimist şi spun că termenul avansat şi de domnul Antonescu, şi de mine, de 1 martie, e mai mult decât realizabil. Este chiar foarte probabil", a spus Ponta.

Social-democratul a arătat că cele trei formaţiuni vor mai avea, la nivel de conducere, întâlniri în această săptămână. "Dacă vrei să guvernezi România din 2011, sau cel mai târziu din 2012 până în 2019, trebuie să discuţi foarte multe lucuri. Sunt multe lucuri de făcut vizavi de ceea ce înseamnă măsuri economice, sociale, modificări ale Constituţiei, poziţia noastră în Europa", a spus Ponta.

El a precizat că în cadrul întâlnirii de luni, de la sediul PNL, nu s-a stabilit un principiu referitor la candidaturile comune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici